Ботев излезе от първата шестица след загуба в Надежда 19-10-2014 20:00

Ботев Пловдив започна със загуба втората част от редовния сезон в първенството. "Канарчетата" отстъпиха с 1:3 като гост на Локомотив Сф, а поражението извади Ботев от челната шестица в класирането след 12-ия кръг.

"Жълто-черните" изиграха слаб мач в столичния кв."Надежда" и твърде бързо допуснаха домакините да вземат контрол над развоя на срещата. В 12-ата минута Ламжед Шехуди бе изпуснат очи в очи със Стаховяк, който реагира отлично на удара на противниковия нападател и изби с крак.

Само две минути по-късно Даниел Генов стреля опасно от петнайсетина метра в горния десен ъгъл и отново Адам Стаховяк с решаваща намеса изби в корнер. След неговото изпълнение обаче полският вратар не реагира добре и пусна топката в мрежата, след като преди това съотборниците му допуснаха Иво Иванов да засече с крак балонно центриране от ъгловия удар - 1:0.

В 29-ата минута "канарчетата" загубиха леко топката в централната зона, а последвалата контраатака завърши с прецизен шут на Евертон Джилио в долния десен ъгъл за 2:0. „

В първия половин час от мача Ботев рядко успяваше да организира опасни атаки към вратата на "железничарите". Едва в края на полувремето възпитаниците на Велислав Вуцов погледнаха по-смело в атака и в 38-ата минута "канарчетата" бяха грубо ощетени от рефера Георги Димитров, който не отсъди очевидна игра с ръка на Елтон в наказателното поле. С протегнатата си ръка защитникът спря опасно центриране на Иван Цветков, но главният съдия реши, че това не е достатъчно основание да посочи бялата точка.

Минута по-късно Цветелин Чунчуков пропусна най-добрия шанс за Ботев преди почивката. Роман Инез свали с глава топката към младия си съотборник, който сам срещу Божидар Митрев стреля от въздуха, но вратарят на Локо Сф спаси, като това се оказа и последната опасна ситуация преди почивката.

На полувремето Вили Вуцов потърси повече мощ в атаката, като замени Лъчо Балтанов с Александър Колев, а Ботев стартира втората част с продължителен натиск. В 57-ата минута многоходова комбинация остави Милен Гамаков на стрелкова позиция, но ударът на полузащитника бе доста неточен. 

В 64-ата нова добра комбинация в жълто-черно изведе Чунчуков в добра позиция, но Митрев скъси ъгъла и блокира опита за голов удар. В 68-ата минута Ботев стигна до гол, след хубаво изпълнение на Цветелин Чунчуков. Той получи топката от Огнянов с гръб към вратата и след като овладя на гърди с извъртане и удар от въздуха я изпрати в десния ъгъл на вратата на домакините за 2:1.

Голът внесе допълнителен импулс в играта на "канарчетата", които в следващите минути опитаха да стигнат до ново попадение, което да им донесе поне точка от визитата в София. Вместо това обаче домакините стигнаха до нов гол в 78-ата минута, когато неразбирателство в "жълто-черната" отбрана позволи на Владислав Романов да оформи крайното 3:1.

В 84-ата минута Божидар Васев бе отстранен от игра за втори жълт картон и Ботев довърши мача в числено намален състав.