Ботев с нов успех в Лига Европа, "канарчетата" победиха с 2:1 Санкт Пьолтен 17-07-2014 21:41

Ботев постигна трета поредна победа в Лига Европа. В първи мач от втория квалификационен кръг на турнира "канарчетата" победиха с 2:1 австрийския Санкт Пьолтен. Головете за "жълто-черните" отбелязаха Иван Цветков и Цветелин Чунчуков.

Пловдивчани бяха по-активният отбор на ст. "Лазур" и контролираха топката в по-дълги периоди от игровото време. Още в 6-ата минута българите бяха близо до гола, но изключително елегантният удар на Иван Цветков от границата на наказателното поле прати топката на сантиметри от левия страничен стълб на Патрик Костнер. В 10-ата минута Йордан Христов пробва изненадващ удар, но стражът на гостите внимаваше и изби. В 24-ата минута Мариян Огнянов намери отлично Цветелин Чунчуков, който се озова очи в очи с вратаря на Санкт Пьолтен, но в опита си да го прехвърли прати топката над вратата.

В 32-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев, където Сеговия я засече с глава, но Стаховяк се намеси блестящо и спаси. В 37-ата минута полският вратар на Ботев отново трябваше да демонстрира отличния си рефлекс и отрази далечен удар на Хофбауер. 60 секунди по-късно Мариян Огнянов получи топката в наказателното поле на "червените" и бе фаулиран, за което главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби капитанът Иван Цветков, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:0.

Втората част стартира с равностойна игра и опасни атаки и към двете врати. В 55-ата минута гостите изравниха, след като Сеговия засече топката с глава в мрежата на Стаховяк. Това попадение скова "канарчетата" и в следващите минути играта на ботевистите бе изпълнена с грешки. В 62-ата минута топката бе изсипана към наказателното поле на Ботев и Сеговия я насочи с глава, но неточно. 

В 65-ата минута Иван Цветков се озова сам срещу вратаря на гостите и шутира, но прати топката в тялото му и пропусна отлична възможност. 4 минути по-късно "канарчетата" центрираха в наказателното поле на Санкт Пьолтен, Цветелин Чунчуков свали топката с ръка към Иван Цветков и капитанът на Ботев я прати в мрежата на "червените", но главният съдия отмени попадението заради играта с ръка на Чунчуков. В 80-ата минута ботевистите създадоха меле пред вратата на Санкт Пьолтен, но последвалият удар прати топката в аут. В 86-ата минута Иван Цветков овладя топката по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Цветелин Чунчуков с мощен удар я прати в мрежата на австрийците за 2:1. В даденото от съдията продължение Милен Гамаков шутира от границата на наказателното поле, но над вратата.