Ботев с трето равенство в Кипър 09-02-2013 16:41

Ботев записа трето реми в четвъртата си контролна среща в Кипър. „Канарчетата” завършиха 2:2 с Теплице на един от терените на комплекс „Алфа спорт” в Ларнака. Головете за пловдивския тим реализираха Станислав Костов и Вандер Виейра, като между тях се на два пъти за чехите се разписа Егон Вуц.

Възпитаниците на Станимир Стоилов могат да съжаляват далеч повече за ревенството, след като не успяха да реализират доста изгодни ситуации пред противниковата врата, в това число и пропусната дузпа.

Първото полувреме завърши с гол аванс за жълто-черните, дошъл след точен изстрел на Костов в 14-ата минута. Той бе изведен от Веселин Минев с пас през центъра на защитата, след което нападателят преодоля вратаря и вкара за 1:0. Малко по-късно Теплице създаде единствената заплаха за Адам Стаховяк през първата част.  Играч на чехите се извиси над защитата след изпълнение на корнер и с глава стреля към вратата, но стражът на Ботев прояви рефлекс и изби.

В ответната атака Томаш Иршак стреля мощно извън наказателното поле и затрудни сънародника си Славик, който боксира и спаси. В 34-ата минута, в подобна на гола ситуация, Луис Педро пусна към Костов, който отново размина вратаря, но този път ъгълът бе доста малък и ударът му спря от външната страна на мрежата.

Второто полувреме „канарчетата” създадоха още повече опасности. Преди това обаче Теплице успя да изравни след като Егон Вух завърши с прецизен удар в долния ляв ъгъл добра контра на своя отбор в 50-ата минута – 1:1. Иван Цветков можеше бързо да върне аванса на Ботев, но вместо да шутира, той опита пас към чакащия на празна врата Костов и топката рикошира в крак на защитник.

В 66-ата минута нов много силен удар от разстояние на Иршак бе отразен от Славик, а малко по-късно Вандер шутира над вратата от изгодна позиция. В тези минути действията се развиваха пред наказателното поле на чехите, но на няколко пъти „канарите” сгрешиха в последния пас и завършващия удар.

Стигна се до 73-ата минута, в която бе отсъдена дузпа в полза на Ботев за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Иван Цветков, който успя да излъже вратаря, но ударът му по тревата мина от външната страна на лявата греда.

Напук на случващото се на терена, Теплице вкара втори гол, този път от нищото. При постепенна атака на чехите, топката стигна до Вух, който видя неразчетената позиция на току-що влезлия Росен Андонов и с много майсторско изпълнение извън пеналта прехвърли младия вратар за 1:2.

Въпреки инкасираното попадение, Ботев продължи да владее инициативата и в 84-ата минута се стигна до ново равенство в резултата. Вандер се ориентира най-добре при ниско центриране от фаул в пеналта и отблизо вкара за 2:2. В минутите до края жълто-черните направиха още няколко опасни атаки, но Неделев и Огнянов не успяха да донесат победата.

БОТЕВ: Стаховяк (75-Андонов), Христов, Спрокел, Грънчаров (75-Рахов), Минев (75-Артур), Галчев, Иршак (85-Айтов), Цветков (74-Огнянов), Луис Педро (59-Неделев), Вандер, Костов (62-Павлов)

ТЕПЛИЦЕ: Славик, Юрса, Лиевакович, Кратки, Керич, Вундрашек, Яблонски, Инрдрашек, Матула, Подани, Вух

Вижте как протече маяът по минути - Livescore: Ботев Пловдив 2:2 Теплице