Мъри Стоилов: Трябва да дадем максимума, за да спечелим в Монтана 29-03-2013 14:17


Треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов очаква труден двубой при визитата на Монтана. На пресконференцията преди мача от 19-ия кръг в първенството наставникът на "жълто-черните" заяви, че основната задача пред отбора е да запази формата, която показа преди прекъсването в шампионата и всеки един от футболистите трябва да даде максимума от себе си, за да стигне Ботев до крайния успех. Ето какво каза още Стоилов пред журналистите:

"Специално за нашия отбор това бе една дълга пауза. Постарахме се да я уплътним по най-добрия начин, като изиграхме две контроли. Футболистите имаха и достатъчно време да почиват през тези две седмици. Не знам доколко това е положително, но при всички положения за нас щеше да е по-добре да бяхме продължили ритъма, в който се намирахме."

"Най-важното в момента е да се концентрираме максимално, защото ни предстои изключително труден двубой. Видях сериозно израстване в отбора на Монтана в мача им срещу Левски. Показаха много добра организация, разполагат и с добри играчи. Очаквам от нашия отбор да бъде пределно концентриран, да изпълнява игровата дисциплина и всеки един от играчите да даде максимума от възможностите си."

"Не знам какъв ще е теренът, но чувам, че има сняг там. Не е добре за футбола, както за нас така и за противника, когато терена не е добър. Това не са условия, в които можем да разгърнем пълния си потенциал. Какъвто и да е терена обаче, ние трябва да направим максимума, за да се представим по най-добрия начин и ако може да спечелим."

"Не ме притеснява как ще подходи Монтана в мача. Те ще играят техния си футбол. Имат си треньор и той ще избере стратегията  им. Мен ме интересува само нашето представяне. Трябва да намерим противодействие на всякакви действия, които ще извърши нашия противник на терена."

"Веселин Минев е здрав чисто физически. Изигра два мача поред за националния отбор, което е добре за него като футболист, но също така има доста натрупана умора у него. Ще направим всичко възможно да го възстановим до мача в неделя."

"Монтана наистина няма голям брой точки, но класирането им не отговаря на класата и възможностите, които имат. Няма причина да ги подценяваме, нито пък да надценяваме себе си. Нашият отбор трябва да играе на максимума от възможностите си, защото Монтана разполага с добри играчи, които от доста години се подвизават в „А” група, а някои от тях имат и успехи."