Сашо Александров: Дано не се налага пак феновете да предизвикват промените 28-11-2012 19:37

Спортният директор на Ботев Александър Александров гостува в сутрешния блок на TV7 "Добро утро, България". Поканата към него бе провокирана от скандалния мач с Лудогорец, който ще се запомни не с футболните достойнства, а със скандално тенденциозното съдийство на Таско Тасков и неговите помощници. 

Предаването започна с красноречиви цитати от редица печатни издания, укоряващи гаврата с футбола, която се случи на "Колежа". Веднага след това, започна разговорът със Сашо Александров, като на пряката телефонна линия бе включен и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Ето какво заяви спортният шеф на най-старият футболен клуб в България:

"Таско Тасков свири по престъпен начин. Неотсъдената дузпа и отмененият гол бяха най-фрапантните му решения, но не бяха само те, имаше още грешки в посока на Лудогорец. След тази пародия вече си мисля, че това е тенденция срещу нас и нашия собственик Цветан Василев. Не знам на какво се дължи това и кой има интерес това да се случи." 

"Надявам се, БФС с всичките му комисии и решения, да не прогонят г-н Василев от футбола, а и от спорта като цяло, защото той помага и на други спортове. Защо не дойдат да видят какво се прави в Пловдив, каква база градим. След няколко месеца започват ремонтите и на клубния стадион. Всичко това се случва благодарение на нашия собственик, а виждате как се гаврят с нас. Не знам защо го правят, след като ние не сме обявили цели и не гоним нищо на всяка цена."

"В началото на сезона, когато станах спортен директор, г-н Василев каза, че той не се меси в работата и до момента не го е направил. Неговото желание е да се работи правилно и последователно, и когато той дойде на стадиона да не се черви от начина, по който изглежда отборът му."

"Ние не нападаме Лудогорец. Претенциите ни са за начина, по който ни се свири, пуснали сме няколко жалби от началото на сезона. Манталитетът на българския футбол трябва да се промени. Затова ни няма на картата, защото си затваряме очите за проблемите. Знаете, че феновете на Ботев са символ на промяната. Те търпяха 10 години преди да изгонят един човек. Дано не се налага пак те да предизвикват промените сега...", коментира Сашо Александров.

TV7 пусна видеоматериал, в който се вижда как хора от Лудогорец вечерят с рефера Стефан Спасов след друг нашумял мач миналия сезон, в който съдията изгони Димитър Димитров - Херо, при победата на шампионите срещу Черноморец в Разград. Кадрите бяха коментирани от бургаския специалист, който изрази недоумение от факта, че в ущърб на Лудогорец продължава да няма отсъдена дузпа.

Коментари в ефира на TV7 направи още шефът на съдиите Никола Джугански, който призна, че е разочарован от отсъжданията на Таско Тасков.