Станимир Стоилов: 30 минути на високо ниво са малко за Ботев, почти съм наясно с титулярите 14-02-2013 17:31

Старши-треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов сподели мнението си за играта на отбора след контролата с руския Ростов, която "канарчетата" спечелиха с 3:2.

"Според мен най-положителното от мача беше победата и ако трябва да съм точен първите 30 минути. След това имам сериозни забележки към нашата игра, особено в кондиционно и физическо отношение не смятам, че отборът стоя добре.

Мисля, че първите 2-3 мача от подготовката бяха на много по-добро ниво като организация, но иначе в първите 30 минути, след като отбелязахме гол, имахме още 4-5 ситуации, които задължително един сериозен отбор трябва да реализирира, за да приключи срещата.

Според мен положителното нещо бе и представянето в този мач на защитата. Получихме два гола от статични положения, там нещата не стоят много добре. Никога за мен не е било водещо дали сме победили или не, просто този мач не беше на достатъчно ниво през целите 90 минути – 30-40 минути са твърде малко за отбор като Ботев.

Не сме достатъчно готови за първенството като кондиция. Ще трябва да работим през тези 15 дни до началото на втория полусезон и очаквам много по-висок ритъм на игра от нашия отбор.

От предния мач имаше футболисти, които се представиха добре, както и от днешния мач. Както казах, дадохме равни шансове на всички да играят по равни минути, за да имаме един боеспособен състав. Общо взето, към 70-80% съм наясно с титулярния състав за първенството."