Станимир Стоилов: Можехме и да не загубим, реалният резултат беше равен 04-05-2013 20:53

Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов коментира представянето на отбора в мача с ЦСКА, който "канарчетата" загубиха с 0:1.

Не смятам, че е правилно мислите ми или на някой отбора да са насочени към мача с Локомотив (Пловдив). Опитахме се през седмицата да убедим отбора, че това също е важна среща, отговорна за нас. Според мен не играхме по начина, по който Ботев може и по който трябва. Особено през първото полувреме дадохме инициативата на ЦСКА. Имахме нашите възможности, но не успяхме да ги изиграем по най-добрия начин.

Мисля, че прекалено дадохме инициативата на съперника през първото полувреме и това разстрои играта ни. Нашата сила е да контролираме топката, а в този мач не успяхме да го направим.

Не смятам, че е имало притеснения от това, че гостуваме на “Българска армия”. Навън не се представяме така, както като домакини, но в последните мачове това не се забеляза в нашия отбор. Нямаше да е незаслужено да завършим наравно, защото не видях някакви голови положения пред нашата врата, с изключение на едно в края на първото полувреме.

В нито един момент не съм коментирал с отбора да играем за равен резултат. Във всеки мач искаме да играем за победа, но днес реалният резултат може би беше равен. След като не играхме добре, няма как да имаме претенции към късмета.

Имаме огромен проблем с футболисти, които висят с натрупани картони. Всеки мач имаме "висящи" и преценихме, че можем да заложим на други играчи. Все пак Ботев има 17 футболисти, които във всеки момент трябва да могат да играят. Аз не коментирам съдийството, но няма да се учудя, ако някой от двата гола е бил редовен.

Според мен, е важно Ботев да играе футбола, който играе от началото на годината, въпреки че днес не го показахме. Ние направихме доста крачки напред в битката за Европа, нормално е да направим и крачка назад, всички губят точки. Не е толкоз страшно, ако Ботев загуби някоя битка за Европа. Ще направим всичко възможно, ако до края играем добре, да постигнем по-предно класиране.

Надявам се да извлечем правилните поуки от тази загуба. Ако от една загуба се сриваме или пък ако от една победа се изкачваме, значи нещо не е наред в мисленето на отбора. Във футбола има доста победи и загуби, по-важното е да направим точните изводи, за да можем в другите мачове да играем по-добре. Не мисля, че на ст. “Христо Ботев” нашият отбор ще изглежда по начина, по който изглеждаше днес – там играем по-освободено.