Станимир Стоилов: Стана интересен двубой, трябваше много по-рано да решим мача 20-04-2013 21:54

Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов сподели мнението си за играта на отбора и съдийските отсъждания след мача от 23-ия кръг на NEWS7 футболно първенство срещу Локомотив (София).

Не може в 2013 година да се разрешават постоянно удари с лакти в лицето. Половината отбор е с разцепени глави и усти и то при положение, че съдията го вижда. Приемам всякакви видове грешки – отненени голове, дузпи, фаулове, но умишлени удари с лакти и съдията да не свири – това е твърде опасно за здравето и навсякъде по света се санкционират подобни нарушения.

Стана интересен двубой, в който и двата отбора се опитаха да играят футбол и да спечелят срещата. Смятам, че нашият отбор беше по-добрият и заслужено спечели мача.

Трябваше много по-рано да решим мача, след като имахме 7-8 ситуации, в които можехме да отбележим гол. Това е нещо от което аз лично съм леко недоволен, такива ситуации трябва да се използват и да се реализират голове. Нещо, върху което нашият отбор трябва много да работи – създаваме доста голове ситуации и трябва да ги реализираме. Допуснахме и една грешка в защита, която ни костваше гол, но през другото време се справихме добре в защита.

В последните два мача не заложих на Иршак, защото имам някои съображения. В нашия отбор има достатъчно футболисти, на който гласувам доверие се старае. Грешки винаги има, по-важно е отборът как ще се представи и ако някой допусне грешка, колективните действия на нашите футболисти да я компенсират.

Пожелавам на Локомотив да спечелят мачовете си и да запазят мястото си в “А” група, защото имат добър отбор.