Станимир Стоилов: Заслужена победа, ще се опитаме да спечелим максимален брой точки в мачовете до края 13-05-2013 18:04


Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов сподели мнението си пред медиите за играта на "канарчетата" в двубоя срещу Миньор от 27-ия кръг на NEWS7 футболно първенство, спечелен с 2:0 от пловдивчани.

Заслужена победа за нашия отбор. През целия мач контролирахме ситуацията на терена, но играхме твърде аристократично във фаза атака. Трябваше много по-рано да отбележим втори гол, за да решим нещата в наша полза. Видях един боеспособен отбор на Миньор, но за жалост клубът не може да намери сериозни спонсори, което е тъжно за българския футбол – отбор с традиции и сериозно присъствие в българския шампионат сигурно ще изпадне от елита.

Може би имаше леко напрежение от предните два мача, които не успяхме да спечелим. Върнахме се на пътя на победата, надявам се това да даде повече увереност на нашите нападатели. За да станем трети има едно условие – отборът на ЦСКА да губи точки, а ние да печелим. До края ще се опитаме да спечелим максимален брой точки и ако заслужаваме ще завършим на трето място.

При всички положения имаше леко отпускане в част от футболистите ни, особено в тези, които играят в атакуващ план. Искам повече отговорност и агресия от тях, даже на полувремето се наложи да повишим тон в съблекалнята. Не мога да приема игра, в която футболистите ми не се раздават на максимума от възможностите си.