Велислав Вуцов: Получи се добър мач, даряваме премията за равенството на феновете 27-07-2014 22:23

Старши треньорът на "Ботев" Велислав Вуцов даде традиционната си пресконференция след края на двубоя с Берое. Ето какво заяви специалистът минути след последния съдийски сигнал на срещата, която завърши при резултат 1:1.

"Добър двубой, с много битка. Не изобилстваха головите положения, но се получи мъжки двубой с борба за всяка педя терен.  Бяхме подготвени за тежък мач, имаше много негативни неща около отбора."

"Смятахме, че ще победим в реванша за Лига Европа, но не успяхме, изиграхме лош мач. Знаете, че когато има сътресения около отбора, това неминуемо се отразява на играчите."

"Имаме добри и опитни футболисти, които подадоха ръка на малките. Може да съм всякакъв, но имам виждания за играта и сме далеч от това, което искам да виждам. Днес видяхте един Ботев, преобразен за 3 дена, който на всяка цена не искаше да загуби. Не крия, че едната точка ни задоволява, въпреки че не дойдохме за равен. Свалям шапка за усилията и желанието на момчетата."

"Доволен съм, че връзката собственик - клуб е на лице. През седмицата имаше едно благодарствено писмо към феновете и съжаляваме, че не победихме в Санкт Пьолтен. Всички стоим зад собественика на клуба. Идването от Пловдив към Стара Загора ме развълнува, имаше толкова много усмихнати хора, отиващи на мача с желание и амбиция. След срещата в съблекалнята спонтанно решихме цялата премия, която ще получи отборът за точката в Стара Загора, да бъде дарена във фонда на феновете за следващото ни гостуване."

"В момента Берое е сред отборите в топ3. Тимът играе силно, с много преса и тичане. В някои моменти от двубоя може и да са имали превъзходство. Смените, които извършихме, бяха в офанзивен план и не смятам, че "заралии" ни надбориха. Психическият проблем ще се изчиства с времето, най-трудна е смяната на манталитета. Гостуванията миналата година бяха проблем на отбора и това трябва да се промени."

"Гамаков вчера си счупи носа на тренировката и се надявам до ден-два да започне да тренира. Иршак и Стаховяк са наказани, а Куртеан заяви, че няма да продължи кариерата си в Ботев."