Въпроси и отговори относно Сдружението 03-04-2015 15:46

1. Какво е това Сдружение?

Сдружение "ПФК БОТЕВ" е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел /ЗЮЛНЦ/. Като такова то е доброволно сдружение от физически лица, навършили 16 години.

2. Какво прави Сдружението?

Сдружението е правоприемник и носител на всички традиции и историята на ПФК "Ботев" Пловдив. Целта му е да подпомага дейността на професионалният отбор, детско-юношеските формации, както и грижата за поддържането и популаризирането на историята, традициите и приемствеността.

3. Ако искам да стана член на Сдружението как трябва да действам?

За да станете член на Сдружение "ПФК БОТЕВ" е необходимо да попълните Заявление за членство, и да заплатите уточнената в Устава сума за годишен членски внос. Тази сума може да бъде променяна, за това следете публикациите на Сдружението в официалният му сайт - https://sbpfc.botevplovdiv.bg/ или Фейсбук страницата на адрес https://www.facebook.com/SdrujenieBPFC

4. Преди време бях член, но не съм плащал редовно членски внос. Какво да направя за да подновя членството си?

При неплащане на членския внос, Вашето членство автоматично отпада. За да подновите членството си, налага се да попълните Заявление наново, както и да заплатите сумата за годишния членски внос.

5. Къде са необходимите документи за членство в Сдружението?

Документите (Заявление за членство и банкова сметка) могат да се свалят от официалния сайт на Сдружението - https://sbpfc.botevplovdiv.bg/. В сайта може да попълните и онлайн заявление.

6. Мога ли да платя с пощенски запис или на място?

Към момента може да попълните Заявление за членство във феншопа на ПФК "Ботев" Пловдив АД, намиращ се на клубната база в Пловдив, кв. "Коматево", ул. "Воден" 2. На място можете да попълните Заявление за членство, както и да заплатите необходимата сума. Към дадения момент пари, изпратени с пощенски запис, не се приемат.

7. Членството в Сдружението носи ли някакви допълнителни привилегии?

Към момента членството в Сдружението не носи допълнителни привилегии. Това може да бъде променено, като за да следите промените, следете публикациите на Сдружението в официалният му сайт - https://sbpfc.botevplovdiv.bg/ или Фейсбук страницата на адрес https://www.facebook.com/SdrujenieBPFC. Членството в Сдружението дава право на всеки член да участва в Общото събрание на сдружението; да гласува по всички въпроси; да избира и да бъде избиран в ръководните органи на сдружението. Членството в Сдружението е чест и привилегия за всеки, който приема присърце идеята и историческата предопределеност на Ботев Пловдив, развивани и обогатявани от 1912 година насам.

8. Ако вече съм член, плащането на годишния членски внос пак ли става наведнъж?

Не, ако сте вече одобрен член, плащането на втория и последвалите членски вноски може да стане на две равни части в рамките на всяка календарна година - половината членски внос до 31 януари, а втората половина - до 31 юли в текущата година.

9. Ако живея в чужбина, мога ли да стана член?

Да, по същия ред, както се става член и от България. Попълвате Заявление за членство и заплащате годишния членски внос.

10. Мога ли да помогна на Сдружението, без да съм член?

Сдружението, като такова, може да получава доброволни дарения на всякаква стойност. Можете да помагате, като преведете пари по банковата сметка на Сдружението - каквато сума е по възможностите Ви, като това не е обвързано с членство. Когато превеждате суми за дарение, моля, вписвайте като основание "Дарение", по този начин ще улесните разпределението на паричните средства. Вижте тази статия за подробности: Как да помогнем на Сдружението и Ботев?