3 точки и много пропуски за Ботев срещу Несебър 01-10-2011 15:05

Несебър - Ботев Пловдив

"Ботев" Пловдив победи с 1:0 Несебър като гост и постигна третата си победа за сезона. Единственото попадение в срещата реализира Сашо Александров в 36-ата минута. "Жълто-черните" имаха превъзходство през целия мач, но вместо да вземат по-изразителна победа, се наложи да внимават за изравнителен гол до последната секунда.

За съжаление Ботев даде поредната си жертва в официален мач. Тежка контузия получи Ангел Рахов, който след сблъсък с противник получи тежък удар в главата. След края на двубоя стана ясно, че халфът е с комоцио и ще отсъства поне 3 седмици от терена.

Първото полувреме футболистите на Петър Хубчев успешно пресираха домакините дълбоко в собствената им половина и направиха така, че Армен Амбарцумян да скучае на вратата. "Канарчетата" заложиха на продължителни разигравания и атаки по фланговете , които често завършваха с центрирания. Първото добро положение се откри пред Стефан Киков, който шутира от воле в аут. Малко по-късно Александров стреля в стената от пряк свободен удар, а Петър Атанасов не успя да засече прострелно центриране на Христов отдясно. В 26-ата минута удар на Атанасов мина близо до страничната греда. 2 минути по-късно Сашо Александров пробва изненадващ удар от малък ъгъл, но вратарят на Несебър Григоров внимаваше и изби, Киков стигна до топката, но стражът на домакините реагира добре и на неговия шут. В 33-ата минута Киков пусна в коридор към Христов, той подаде успоредно към Курдов, който би покрай вратата. 3 минути по-късно нападателят на "жълто-черните" изведе Сашо Александров зад защитата и той стреля под пложна на вратаря за 0:1. В 43-ата минута нова добра атака на Ботев завърши с удар отблизо на Александров, спасен от Григоров.

На полувремето Петър Хубчев извърши принудителна смяна и пусна в игра Васил Гуджев на мястото на получилия комоцио Ангел Рахов. След почивката Ботев отслаби натиска, но продължи да бъде далеч по-активният отбор на терена. "Жълто-черните" успяха да отправят няколко удара, но Григоров спаси всички попаднали в рамката на вратата. Да изпробват мерника си се изредиха Петър Атанасов, Атанас Курдов, Александър Александров и Тодор Тимонов. Домакините пък така и не създадоха чисто положение, като единствената ситуация, довела до напрежение пред вратата на Амбарцумян, дойде след центриране от свободен удар и кратко разбъркване в наказателното поле в 85-ата минута.

Съставът на Несебър: Григоров, Танков, Николов, Димов, Крачунов, Богданов, Радев, Кадифчин (84` Георгиев), Орловски (66` Илианов), Граматиков и Грозев (80` Иванов)

Съставът на Ботев: Амбарцумян, В. Байрев, Рахов (45` Гуджев), Киков, И. Димитров, Гаджалов, Домакинов, Атанасов, Христов, Александров (71` Тимонов), Курдов (90` Стефанов)

Снимки от мача Несебър - Ботев Пловдив.

Видео:
Първо полувреме:

Второ полувреме