34-а победа за сезона 18-05-2011 18:36



„Ботев” Пловдив записа 34-ата си победа при аматьорите, след като се наложи с 2:1 над съименика си от Гълъбово. Попаденията за „жълто-черните” реализира Атанас Курдов през първото полувреме, а почетния гол за гостите бе дело на капитанът им Георги Кирилов в средата на втората част. Двубоят бе от междинния 35-и кръг на първенството и се игра пред 1415 зрители на стадион „Христо Ботев”.


Срещата започна с обичайния натиск на „канарите” и още в първата минута реферът Димитър Андреев от Кърджали подмина нарушение срещу Наско Курдов в наказателното поле на противника. Не бяха изминали и 180 секунди от началото, когато Гуджев прехвърли защитата на гостите, Курдов стигна до топката и без проблем би покрай вратаря за 1:0.

Гълъбовци отговориха с два далечни удара на Жеков, които не затрудниха Илия Николов. В 17-ата минута Курдов проби отдясно и центрира меко към връхлитащия Димитър Байрев, който с летящ плонж стреля в тялото на вратаря. Малко по-късно грешка в отбраната на гостите остави Минев на стрелкова позиция, но, вместо да стреля, той потърси комбинация и сгреши.

Последва серия от рейдове на Ирфан Юсеинов по левия фланг, които не доведоха до гол. При един от тях Арфата върна топката към дузпата, Курдов шутира силно с левачката, но Господинов изби в напречната греда.

Най-добрата ситуация за гостите дойде след точно половин час игра. „Жълто-черната” отбрана изпусна Василев, който избърза и стреля в аут от добра позиция.

В 33-ата минута Манчев хвърли пас „по конец” към Данчо Минев, който овладя на скорост и бе съборен в пеналта от защитника на гостите Минчев. Курдов изпълни дузпата и с нисък удар в десния ъгъл направи 2:0.

Първият шанс след почивката бе за гостите. Бившето „канарче” Антон Огнянов отправи диагонален изстрел, но Николов плонжира и спаси. В 52-ата минута Наско Курдов изравни броя на головете и гредите си в мача, като отново натресе напречния стълб. Последва добър шанс и за Арфата, но също без резултат.

В 64-ата минута отборът от Гълъбово намали чрез капитана си Кирилов, който изпрати топката в горния ляв ъгъл след центриране на Огнянов отляво. В следващите минути гостите на два пъти можеха и да изравнят, но Илия Николов внимаваше и реагира добре.

В последните 20 минути възпитаниците на Костадин Видолов се надпреварваха да пропускат пред противниковата врата. В дългия списък на нереализираните положения попаднаха влезлите на смяна Илиан Христов, Ридван и Жоро Стефанов, както и пропусналият да оформи хеттрик Атанас Курдов.

Съставите на двата отбора:

„Ботев” Пловдив: Николов, Аргиров, Димитров, Гаджалов, Вл. Байрев (60-Христов), Манчев, Гуджев, Юсеинов (78-Стефанов), Минев, Д. Байрев (71-Ридван), Курдов

„Ботев” Гълъбово: Господинов, Вакавлиев, Вълков (79-Т.Канев), Минчев, Жеков, Огнянов, Ив. Канев, Добриков, Василев (46-Ив. Иванов), Кирилов, Вълев (84-Мавров)

Снимки от мача:

{phocagallery view=category|categoryid=69|limitstart=0|limitcount=0}