40 години по-късно: Националният отбор на България игра в Пловдив 07-09-2023 22:39

Малко повече от четири десетилетия по-късно българският национален отбор по футбол отново игра домакински мач в Пловдив. За последно представителният ни тим прие СССР на 18 май 1983-а година, когато завършихме наравно 2:2 в олимпийска кфалификация. Головете за "лъвовете" тогава бележат Георги Йорданов и Михаил Вълчев, а за гостите на два пъти е точен Валерий Газаев.

Днес (7-ми септември) пред повече от 10 000 зрители на стадион "Христо Ботев", България изигра и загуби с 0:1 приятелската си среща с Иран. "Лъвовете" излязоха пред препълнените трибуни на "Колежа" с фланелки в подкрепа на легендата на българския футбол Петър Хубчев, който се бори с коварната болест.

Единственият гол в мача падна след точен удар с глава на крилото на Иран Мохамад Мохеби в 14-ата минута. Българските футболисти хвърлиха много сили, но така и не успяха да превземат противниковата врата и загубиха срещата.

Следващият мач на националите е на 10 септември, когато гостуваме на Черна гора в мач от Група G от квалификациите за Евро 2024 в Германия.