6 победи от 6 мача за юношите този уикенд (обзор на кръга: 29.10 - 01.11) 01-11-2010 16:10

В елитната юношеска група до 19 години Ботев победи Етър с 3:1 и продължава доброто си представяне.(галерия от мача)
При децата набор 96 Ботев спечели градското дерби и завърши полусезона на първо място без загуба.
В Елитната юношеска група до 19 години Ботев победи Етър с 3:1. Двубоят започна с домакински натиск и в 15-ата Николай Парнаров навлезе в наказателното поле на гостите и бе фаулиран, като главния съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Тодор Неделев, който с точен удар откри резултата. След този гол "канарчетата" продължиха да владеят инициативата и логично в 36-ата минута Калин Захариев вкара за 2:0, като при този резултати завърши и първото полувреме. След почивката върнаха бързо едно попадение, но въпреки това жълто-черните продължиха да държат инициативата. В края на мача вратаря на Етър фаулира играч на Ботев в наказателното поле, за което получи директен червен картон, а домакините получиха право да изпълнят втора дузпа в мача, която отново бе реализирана от Тодор Неделев. В следващия кръг момчетата на Тодор Зайцев гостуват на Литекс в Ловеч.

Ботев победи с 2:0 Векта в мач от Елитната юношеска група до 17 години. През първото полувреме "канарчетата" държаха инициативата, като пропуски направиха Неджиб Неджеб и Христо Парунев. В 35-ата минута Христо Парунев бе изгонен, след като си изпроси 2 глупави жълти картона. Първия бе за псуване на съперник, а втория за ритане на гостите без топка. "Жълто-черните" започнаха силно второто полувреме и в 49-ата минута Неджиб Неджеб бе изведен на добра позиция, обърна се и с хубав удар откри резултата. Само 6 минути по-късно Петър Караджов изведе Милен Лефтеров сам срещу вратаря на Векта, но той стреля над вратата. В 57-ата минута след добро центриране отляво Асен Кочев отбеляза втория гол за Ботев с глава. След тези два бързи гола гостите се опитаха да се върнат в мача, като направиха няколко атаки, но възпитаниците на Иван Иванов съумяха да задържат преднината си въпреки, че играха с човек по-малко. С тази победа Ботев прекъсна лошата си серия от 10 мача без победа. В следващия кръг жълто-черните гостуват на Локо София.

При децата от набор 95 Ботев победи Гигант Съединение с 4:1 като домакин. Мачът започна трудно за "канарчетата". С течение на времето домакините се отпуснаха и в 33-ата минута "жълто-черните" откриха резлутата чрез Васил Петров. При този резултат завърши първото полувреме. След почивката Ботев продължи да натиска и в 55-ата минута Васил Петров отбеляза втория си гол в мача. След това попадение гостите от Съединение направиха една контраатака, при която намалиха резултата след хубав изстрел от около 25 метра. Въпреки това попадение играчите на Георги Андонов не се притесниха и продължиха да нападат и в 63 минута Сезгин Четин удари греда, след хубав удар. Само 5 минути по-късно Четин отбеляза за 3:1. В последните минути натиска на "канарчетата" стана още по-силен и в 78-ата минута Васил Тодоров оформи крайния резултат. След тази победа Ботев е на 7-мо място, като изостава на 7 точки от лидера, но "канарчетата" са и с мач по-малко. В следващия кръг жълто-черните гостуват на Раковски.

Ботев спечели градското дерби срещу Локо Пловдив при децата набор 96. Двубоят започна лошо за "канарчета" и още във втората минута гостите откриха резултата чрез Иван Кавръков, като при гола останаха съмнения за засада. След този гол момчетата на Стефан Стоянов се вдигнаха и в 8-ата минута изравниха резултата. След 2 поредни корнера Динко Шопов центрира в наказателното поле на гостите и Серкан Кадир изравни резултата. След това попадение Ботев продължи да държи изцяло инициативата и да натиска своя съперник, но до ново попадение до почивката не се стигна. През втората част ситуацията на терена не се промени и отново "канарчетата" владееха изцяло инициативата. В 48-ата минута Ботев поведе в резултата, след като Динко Шопов центрира и непокрития Валентин Томов отбеляза за 2:1. До края на мача домакините не изпуснаха инициативата. С тази победа възпитаниците на Стефан Стоянов завършиха есенния полусезон с 7 победи от 7 мача и с голова разлика 38:1.

При децата, набор 97, Ботев победи трудно като гост Васил Левски с 1:0. Възпитаниците на Стоян Димитров владееха инициативата през целия мач, но липсваха завършващите удари към вратата на домакините. Единствения гол в мача отбеляза Иън Райчев, който се разписа през втората част с удар от границата на наказателното поле. Много силен мач за "канарчетата" направиха Иван Дангов (защитник) и Ангел Бастунов (нападател). След тази победа Ботев е на първо място, като има 6 победи от 6 мача с голова разлика 32:0. В следващия кръг жълто-черните играят с Борислав (Първомай).

При най-малките Ботев разгроми Калояново с 8:0. "Канарчетата" имаха пълно надмощие през целия двубой, като това бе най-силния мач от началото на сезона за възпитаниците на Пандо Политов. Въпреки, че допусна 8 гола вратаря на гостите може би беше най-добрия играч на терена за Калояново, като спаси поне още 10 гола в своята мрежа. Два гола за победата на Ботев отбеляза Д. Карастанев, а по едно попадение добавиха В. Василев, А. Балатанов, В. Арабаджиев, С. Тухлов, Г. Попечки и К. Недев. В класирането при набор 98 Ботев е на 5-то място с 18 точки. В следващия кръг "канарчетата" гостуват на Васил Левски.