Алексий Жуковин взе участие на Thinking Football Summit 2022 20-11-2022 09:51

Главния изпълнителен директор на клуба по инфраструктура и развитие бе в Португалия на един от най-големите футболни форуми - Thinking Football Summit.

Жуковин говори за основните идеи на пазара по отношение на гостоприемство/домакинство, кетъринг, спонсорства и активи, които да бъдат през цялата година в полза на клубовете и техните стадиони.
 
„Гостоприемството на българските стадиони е в начален етап, но има добър потенциал. Трябва да подходим правилно и да въведем практики туристическата индустрия“, каза Жуковин.
 
„За да се използват стадионите 365 дни в годината, цялата футболна индустрия трябва да преосмисли рамките на проектите си, да създаде не само съоражения за спортни събития, но и да изгради екосистеми които да бъдат в пълно съответствие с всички изисквания на страната.“
  
Алексей имаше шанса да се срещне и с някои големи имена в света на европейския футбол като Анди О'Съливан, директор по оперативната работа на стадиона на Тотнъм, Джанлука Пицамилио, маркетинг директор на Удинезе и Вики Джейкок, ръководител на продажби в Евертън.

Срещата беше наблюдавана от Наташа Тибаут, директор на Bluerock.

Thinking Football Summit е водещ проект в европейски мащаб, който има за цел да дебатира професионалната футболна индустрия и който включва международно известни футболни лектори. Събитието има за цел да популяризира корпоративната и бизнес страна на футбола, което е уникална възможност за укрепване на връзките със спонсори, партньори, заинтересовани страни, международни гости, а също и със спортните дружества и основните институции на професионалния футбол.