Асеновец - Ботев 0:4 27-02-2011 17:32



Ботев Пловдив влезе с летящ старт в пролетния полусезон на първенството. „Канарчетата” разгромиха Асеновец с 4:0 като гост само за едно полувреме. Двубоят се играна препълненият стадион „Шипка” в Асеновград. Срещата бе дебют за Костадин Видолов начело на отбора.

 

Той избра да започне с Армен Амбарцумян на вратата, в защита от дясно на ляво – Емил Аргиров, Николай Димитров, Владо Байрев и Костадин Гаджалов. В средата на терена един до друг действаха капитанът Николай Манчев и Васко Гуджев, а малко пред тях – Димитър Байрев. На фланговете започнаха Ирфан Юсеинов – Арфата и Светослав Асенов, а напред – голмайсторът на групата Атанас Курдов.

 

Още в 3-ата минута Ботев поведе с гол на Гуджев, който се разписа директно от ъглов удар – 0:1. Първото положение от игрова ситуация се откри пред Наско Курдов, но шутът на нападателя мина над вратата. Първият изстрел към Амбарцумян дойде в 19-ата минута, но стражът на „канарите” без проблем улови непретенциозния изстрел на Джонджуров.

В 29-ата „жълто-черните” увеличиха преднината си. Манчев изведе Курдов сам срещу вратаря, голаджията избра да асистира на чакащият на празна врата Юсеинов, който ознаменува официалния си дебют за Ботев с гол – 0:2.

180 секунди по-късно победителят в мача стана ясен. Отново Николай Манчев опъна хубав пас по въздух зад защитата, Светльо Асенов пое топката и нахлу в наказателното поле, където бе фаулиран. Курдов без проблем реализира дузпата, записвайки юбилейния си 30-и гол в първенството и общо 35-и за сезона – 0:3.

В 42-ата минута домакините записаха втори удар в очертанията на вратата, като и този път Армандо нямаше проблем да спаси слабия удар на Яшар.

В 45-ата минута Курдов и Манчев върнаха привържениците на Ботев в романтичните времена на клуба. Двамата матираха защитата на Асеновец с изключително нестандартно и красиво двойно подаване, след което топката стигна до Митко Байрев, който технично преодоля вратаря и отбеляза последния гол в мача – 0:4.

На почивката авторът на четвъртия гол за Ботев бе заменен от друг дебютант - Георги Стефанов. 22-годишният халф имаше шанс да се разпише в 51-ата минута, но не уцели топката след добра комбинация между Курдов и Ирфан Юсеинов.

След тази ситуация „канарчетата” свалиха значително темпото и стигнаха само до още една добра ситуация, при която влезлият през второто полувреме Ридван засече в аут центриране на Наско Курдов.

В самия край на срещата първи минути в официален мач за Ботев записа 16-годишният юноша Христо Парунев.

 

hristo-parunev

Ботев излезе в състав: Амбарцумян на вратата, в защита – Аргиров, Димитров, Владимир Байрев, Гаджалов. В средата на терена Манчев, Гуджев и Димитър Байрев. По фланговете – Асенов и Юсеинов и в атака – Курдов.

Галерия със снимки от мача можете да видите от този линк и в секцията Снимки на сайта.