Без големия Байрев и Армандо срещу Габровница 12-11-2010 14:59



Димитър Байрев няма да играе във втори пореден мач на „канарите”. Халфът е с възпален ахилес, който му попречи да играе при победата над Гълъбово, а сега ще пропусне и домакинството на „Габровница” (Горно Сахране). Старши-треньорът Марин Бакалов сподели, че ще съхрани полузащитника за възловите мачове, със „Созопол” и "Нефтохимик".

Последното попълнение в тима – Армен Амбарцумян, също ще пропусне двубоя с последния в класирането. Жълтата карта на Армандо все още не е пристигнала в клуба и така повторният дебют на вратаря се отлага засега. Така резерва на Илия Николов вероятно отново ще бъде 16-годишният Мартин Димитров.

За щастие на Марин Бакалов в края на седмицата отшумяха контузиите на защитниците Владо Байрев и Ангел Рахов. Дуото от центъра на „жълто-черната” отбрана се готвеше на облекчен режим през седмицата, но днес тренира наравно с отбора.

Наставникът на „Ботев” Пловдив сподели, че основната задача пред отбора в неделя ще бъде да не подцени „Габровница”.

„През седмицата усилията ни бяха насочени към това да не подценим съперника, който е последен в класирането. Футболистите тренираха с настроение и съзнателно и се надявам това да си проличи на терена в неделя. Трябва да използваме този мач, за да подобрим формата си за важните мачове срещу „Созопол” и „Нефтохимик”, коментира Марин Бакалов.

Той отрече да е поставял задача пред Атанас Курдов да подобри клубния рекорд за най-много отбелязани голове в един мач.

„Нито аз съм поставял такова условие на Курдов, нито той сам на себе си е поставял. Головете не трябва да бъдат самоцел”, лаконичен бе рекордьорът по мачове в елита.

По повод спекулациите за завръщането на Николай Домакинов, Бакалов заяви:

„Рано е да говорим за селекцията. Ще завършим есента с тези футболисти. След края на мачовете ще говорим за нови играчи.”

Любопитна новина свързана с неделната среща е, че за първи път футболен мач на Ботев Пловдив ще бъде свирен от изцяло женска съдийска тройка - Камена Георгиева, Екатерина Маринова и Йорданка Корчева.