Ботев 2:0 Арда Кърджали 10-10-2010 16:56

С голове на Димитър Байрев и Атанас Курдов „Ботев” Пловдив се наложи с 2:0 над „Арда”  Кърджали  и запази аванса си от 5 точки на върха в класирането. „Канарчетата” постигнаха десетата си победа в първенството пред около 6000 зрители на стадион „Христо Ботев”.

Гостите показаха, че не случайно заемаха 3-ото място преди XI кръг. С твърда и агресивна игра в собствената половина те не позволиха на „жълто-черните” да създадат много голови положения. Въпреки това, футболистите на Марин Бакалов не оставиха съмнения в превъзходството си и пречупиха противника.

Първият точен удар в мача бе в актива на „Арда”. В 4-ата минута играч на гостите се измъкна в наказателното поле, но Илия Николов парира неговия удар. Малко по-късно Димитър Байрев шутира от границата на наказателното поле в аут. В 10-ата минута Иван Площаков засече с глава центриране на Ридван Хаджифейзула, но топката профуча на сантиметри от лявата греда.

След половин час игра „Арда” остана с човек по-малко на терена, след като Веселин Ангелов бе изгонен за втори жълт картон. В 32-ата минута след бърза комбинация през центъра между Митко Байрев, Площаков и Гуджев, Курдов се оказа на стрелкова позиция, но ударът му мина над вратата.

В 37-ата минута Димитър Байрев получи топката на дъгата на наказателното поле и с плътен шут в долния десен ъгъл на вратата откри резултата – 1:0.

Минута по-късно реферът отмени попадение на Курдов заради засада. В 42-ата минута „Ботев” бе много близо до втори гол. Антон Огнянов и Васко Гуджев хванаха защитата на гостите неподготвена след бързо изпълнение на тъч, халфът центрира в наказателното поле, където първо Курдов, а после и Байрев пропуснаха да вкарат отблизо. В последните секунди на първото полувреме отново комбинация между последните двама завърши с техничен удар на Байрев, който бе отразен от вратаря на гостите.

През второто полувреме „Ботев” продължи да натиска, но трудно стигаше до голови ситуации. В 58-ата минута Огнянов центрира към Площаков, но ударът с глава на нападателя излезе в аут. В 65-ата минута Ахмед Осман се отскубна от „жълто-черната” защита, но Илия Николов с решителна намеса предотврати изравняване.

Точката на спора сложи Наско Курдов в 80-ата минута. След отлично двойно подаване с Митко Байрев, нападателят излезе очи в очи с вратаря и с удар по тревата направи 2:0.

Фотогалерия от мача вижте тук.Вижте как протече мача през погледа на нашия екип - ДИРЕКТНО - Ботев - Арда (Кърджали)

Всички резултати от ХІ кръг на Югоизточната "В" група вижте тук.