Ботев 2:2 Монтана 16-04-2016 20:33

Отборът на Ботев направи нова грешна стъпка, след като завърши наравно у дома срещу състава на Монтана в двубой от 29-ия кръг на "А" група. Лъчезар Балтанов даде аванс на "канарчетата" през първата част, а гостите стигнаха до пълен обрат след почивката с попадения на Владимир Мичев и Асен Георгиев. С великолепно изпълнение в продължението на мача Тодор Неделев фиксира крайното 2:2.

През първото полувреме Ботев имаше пълно превъзходство и владееше изцяло събитията на терена. Гостите действаха дълбоко прибрани и добре групирани пред наказателното си поле. Преди почивката "жълто-черните" не допуснаха нито една опасност пред вратата на Виктор Голас, а удари на Милев, Балтанов и Неделев опитаха без успех да пробият гъстата защита пред тази на Христо Иванов. 

В 29-ата минута "канарчетата" пробиха бетона на Монтана и взеха заслужен аванс. След центриране на Лазар Марин отляво топката рикошира в противник и попадна в краката на Лъчезар Балтанов, който хладнокръвно си намери пролука за стрелба с удар в близкия ъгъл откри резултата - 1:0.

Пет минути преди край на полувремето липсата на късмет попречи на Ботев да удвои аванса си, след като топката срещна напречната греда след удар на Тодор Неделев от фаул фронтално пред вратата на Монтана.

В 41-ата минута и Наско Милев имаше шанс да се разпише. 19-годишният нападател получи пас зад защитата от Балтанов и опита удар от въздуха, но не намери добре топката така "жълто-черните" се оттеглиха на почивката само с гол преднина. 

Гостите стартираха втората част с първата си добра възможност. След центриране от ляво Петър Атанасов свали топката към Иван Минчев, който стреля встрани от вратата на Голас.

В 54-ата минута "канарчетата" разиграха от корнер, Лазар Марин центрира в наказателното поле, а Лъчезар Балтанов засече с глава, но Христо Иванов закова на голлинията.

В 61-ата минута "жълто-черните" сбъркаха при постепенна атака и позволиха на гостите да организират светкавична контра, при която Петър Атанасов изскочи сам срещу Виктор Голас. Бразилецът фаулира бившия нападател на Ботев, което означаваше дузпа и жълт картон за вратаря, който го вади от пловдивското дерби следващия кръг. Владимир Мичев реализира наказателния удар за 1:1.

Шест минути по-късно Монтана стигна до пълен обрат. Асен Георгиев се извиси след изпълнение на корнер и с глава направи резултата 1:2.

Ботев дълго време не успя да се отърси от развоя на срещата и "канарчетата" не успяха да създадат реален голов шанс до самия край на срещата. Възпитаниците на Николай Костов притиснаха противника в наказателното му поле, но обходните действия не дадоха резултат.

Все пак Ботев стигна до точката в 4-минутното продължение на мача. Тодор Неделев овладя топката пред наказателното поле и с великолепен шут разстреля Христо Иванов за 2:2, напомняйки за най-добрите си изпълнения с жълто-черния екип.