Ботев 3:2 Нефтохимик 05-06-2011 17:15

Ботев Пловдив победи и в последния си двубой от първенството на Югоизточната "В" група и безапелационно се завърна в професионалния футбол. В драматичен двубой "жълто-черните се наложиха с 3:2 над Нефтохимик. С тази победа отбора завърши първенството без допусната загуба и със само едно равенство през есенния дял на шампионата (срещу Гигант Съединение).

Мачът бе прекъсван на два пъти заради димната завеса, спусната от феновете на „Ботев”, показали с поведението си през изминалата година, че са най-важния играч на отбора.

Двубоят премина с очаквано превъзходство на Ботев Пловдив. Всички попадения за "жълто-черните" бяха дело на Атанас Курдов (6', 18, 76'), с което той приключи кампанията с 45 отбелязани гола. Хеттрикът на Наско Курдов и трите му индивидуални отличия, колкото показаха приноса му за изминалата година, толкова и го натовариха с очаквания да продължи да вкарва и в бъдеще. От друга страна атаките на гостите от Бургас бяха епизодични и двата гола във вратата на Амбарцумян бяха част от малкото положения за Нефтохимик.

„Ботев” завърши годината със 112 точки, точно колкото е и головата разлика на момчетата на Коце Видолов, които записаха на сметката си 127 отбелязани и само 15 допуснати гола.

След последния съдийски сигнал "канарчетата" вдигнаха купата пред над 12 хиляди зрители, изпълнили стадиона 3 часа преди началото на срещата за да уважат бенефиса на легендата на клуба и настоящ старши-треньор Костадин Видолов. Отбора на Нефтохимик беше награден с трофей, като подгласник на Ботев, а Наско Курдов беше избран за Играч на сезона на Ботев в допитването сред феновете в официалния сайт на клуба. Второто място беше за Васил Гуджев, а третото взе Тодор Тимонов. Тримата получиха плакети от финансовия директор на клуба - Иван Йотков.