Ботев аут за Купата след продължения и много спорно съдийство във Велико Търново 22-09-2021 01:05

Ботев (Пловдив) отпадна от турнира за Купата на България. В среща от 1/16-финалите "канарчетата" загубиха от Етър (Велико Търново) след нулево равенство в редовното време и загуба в продълженията.

Срещата на стадион "Ивайло" предложи много емоции за зрителите, а двата тима бяха подкрепени от своите фенове. Двубоят ще се запомни и с много спорното съдийство, като пловдивчани бяха сериозно ощетени от съдийската бригада.

Наставникът на "канарчетата" Азрудин Валентич извърши доста промени в състава си. Дебютни минути за мъжкия тим на "жълто-черните" записаха Хидайет Ханкич, Джеймс Етоо, Петър Вуцов и Пламен Цончев.

Първото полувреме бе постно откъм голови положения, а домакините бяха по-активни в първите минути. Даниел Младенов се отчете с два пропуска, а в 24-ата минута Маркиньос стреля неточно.

С течение на времето ботевистите овладяха инициативата и на свой ред опитаха атаки, но те бяха без сериозна заплаха за вратата на Господинов. В 43-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, но те бяха подминати от главния съдия.

Второто полувреме стартира с гол за Ботев, който обаче бе скандално отменен от страничния съдия. След центриране топката бе продължена към Па Конате и той я прати в мрежата, но първият асистент вдигна флага си за засада, въпреки че защитникът на "канарчетата" бе в напълно чиста позиция.

В 71-ата минута опасен удар на Фемия мина в близост до напречната греда. Последва неточен удар на Бароан, а в 80-ата минута пловдивчани за втори път бяха брутално ощетени от Димитър Буров и неговата бригада. Стражът на домакините спря обещаваща атака с ръка извън наказателното поле, а главният съдия дори и не отсъди нарушение, спестявайки червен картон на домакинския вратар.

По този начин гол в редовното време не падна, а домакините ликуваха само две минути след старта на продълженията. Един от младите таланти на търновци Кольо Станев проби отдясно и центрира отлично към Даниел Младенов, за когото не бе проблем от близка дистанция да прати топката в мрежата за 1:0.

В самия край на първото продължение Мариян Иванов от състава на Етър получи втори жълт и респективно червен картон. Въпреки числения си превес, "канарчетата" стигнаха само до едно чисто положение, което бе пропуснато от Па Конате в 109-ата минута на мача.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Хидайет Ханкич, Маркиньос, Емануел Току, Антоан Бароан, Реда Рабей, Кевин Янсон, Станислав Работов, Атанас Чернев, Филип Филипов, Димитър Пройчев, Джеймс Етоо

РЕЗЕРВИ: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Иван Василев, Благовест Данчев, Пламен Цончев, Петър Вуцов