Ботев е на 1/4-финал след класически успех над Нефтохимик 27-10-2016 22:47

"Ботев" продължава участието си в турнира за Купата на България след безпроблемна победа над "Нефтохимик" в Пловдив. "Жълто-черните" постигнаха класическа победа с 3:0, която ги изпрати на 1/4-финалите в надпреварата. "Канарчетата" решиха мача още в рамките на първия половин час с попадения на Радослав Терзиев, Жоао Пауло и Иван Стоянов.

Николай Киров не предприе рискове и заложи на най-добрия състав, с който разполага. Отсъствието на Даниел Златков и Цветомир Панов наложи ротации и като десен защитник започна Милен Кикарин, а Стенио дос Сантос застана до Радослав Терзиев в центъра на отбраната, а на обичайната си позиция отляво в отбраната бе Крум Стоянов. Серкан Юсеин, Меледже Омнибес, Тодор Неделев и Иван Стоянов оформиха карето халфове, а Жоао Пауло и Омар Косоко поведоха "жълто-черната" атака.

"Ботев" влезе мобилизирано в мача и взе ранен аванс. В 8-ата минута след късо изпълнение на ъглов удар Тодор Неделев центрира на далечната греда към непокрития Радослав Терзиев, който стреля отблизо в тялото на вратаря, но при добавката не сгреши и с изведе своите напред с попадение във втори пореден мач - 1:0.

В 24-ата минута Омар Косоко влезе дълбоко в наказателното поле на бургазлии и върна атрактивно с пета към Жоао Пауло, който удвои аванса на "канарчетата", а комбинацията обра овациите на публиката - 2:0.

Четири минути по-късно пловдивчани направиха резултата класически, след маркова комбинация. Попадението бе нарисувано от Тодор Неделев, който с пас в свой стил разсече защитата на гостите и изведе сам срещу вратаря Жоао Пауло. Бразилецът бе подкрепен от Иван Стоянов, който получи топката от своя съотборник и без проблеми увеличи на 3:0.

"Ботев" можеше да направи победата си още по-изразителна, но пропуски през втората част направиха Даниел Кутев, Жоао Пауло и Омар Косоко, а в 56-ата минута Стенио дос Сантос пропусна дузпа отсъдена за нарушение срещу Иван Стоянов. Универсалният футболист от Кабо Верде стреля в левия страничен стълб от бялата точка и така резултатът остана непроменен и напълно достатъчен за "жълто-черните" за класирането им за следващата фаза в турнира.