Ботев елиминира Етър и продължава напред в плейофите за Лига Европа 07-07-2020 23:32

Ботев (Пловдив) се наложи с 1:0 над Етър (Велико Търново) в полуфинален плейоф за Лига Европа. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а попадението за "канарчетата" реализира Антонио Вутов.

Гостите от Търново завършиха мача с девет души, заради два червени картона. С днешния успех "жълто-черните" се класираха за финалния плейоф, където ще срещнат Черно море във Варна.

Още в 3-ата минута Станислав Шопов елегантно финтира защитник и центрира, но бранител на гостите изби. В 12-ата минута Янко Георгиев се отчете с много важна намеса, отразявайки опасен удар на Пехливанов от близка дистанция.

В 28-ата минута "жълто-черните" откриха резултата, след страхотен удар на Антонио Вутов от границата на наказателното поле. В 43-ата минута, след отлична многоходова атака, Фабио Бурбано се озова на стрелкова позиция и шутира, но ударът му бе спасен от вратаря.

След почивката играта бе много нервна, а гостите на няколко пъти демонстрираха сериозна агресия. В 57-ата минута Иван Бандаловски се намеси великолепно, след като на шпагат блокира удар към вратата на "канарчетата". 

В 70-ата минута наставникът на "жълто-черните" Ферарио Спасов бе изгонен, след като бурно протестира срещу решение на главния съдия. 5 минути по-късно серията от червени картони продължи с изгонване на Пехливанов от състава на Етър.

При последвалия свободен удар Тодор Неделев шутира опасно, но покрай левия страничен стълб. В 86-ата минута втори жълт и респективно червен картон получи и Кацаров от състава на Етър. 

В заключителните акорди на двубоя "жълто-черните" изпуснаха две отлични ситуации. В 90-ата минута феноменален пас на Тодор Неделев намери Станислав Шопов в половината на гостите, талантът напредна и отправи мощен удар, а вратарят на търновци отклони топката и тя се спря в страничната греда. 

Минута по-късно Шопов пусна към Фабио Бурбано, който се хвърли на шпагат, но от трудна позиция не уцели вратата. По този начин Ботев се класира за финалния плейоф, който е в събота от 20:00ч. на стадион "Тича" във Варна.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Костадин Ничев, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Фабио Бурбано, Антонио Вутов (66 - Иван Василев)

Вижте тази публикация в Instagram.

FT: Botev 1:0 Etar #botevplovdiv #etar

Публикация, споделена от Botev Plovdiv (@pfcbotevofficial) на