Ботев - Габровница 7:0 14-11-2010 22:28

botev-gabrovnica

Ден преди 15-и Ноември БОТЕВ Пловдив изработи 15-тата си победа в Югоизточната В група пред около 4500 зрители на ст. Христо Ботев в Пловдив.

За удоволствие на жълто-черните фенове, канарчетата представиха поредна голова фиеста завършила със седем безответни гола във вратата на гостуващия отбор на Габровница от Горно Съхране. Гостите, пък освен, че закъсняха с няколко минути за началото на срещата бяха забравили и ръкавици за своя вратар и се наложи ръководството на Ботев джентълменски да предложи чифт на вратаря с култовата фамилия Шабендер.

Срещата започна, стандартно за домакинство на Ботев Пловдив, с тотален превес по целия терен и игра изцяло пред вратата на гостите. Закономерно нулевото равенство се запази само около десетина минути, след което виртуозен пробив на Георги Какалов по лявото крило завърши с центриране по земя към Наско Курдов и голмайсторът на Ботев започна дежурната си голова серия.

Няколко минути след това Николай Манчев се опита да счупи гредата, а половин час след началото на срещата Какалов с глава реализира за 2:0, като получи великолепен пас от Ридван Хаджифейзула и от малкото наказателно поле нямаше как да сгреши.

В самия край на полувремето Курдов реализира втория си гол в мача след разбъркване в наказателното поле на гостите, а те от своя страна чрез десният си защитник Ялъмов осъществиха пробив до аутлинията в полето на канарчетата, завършил с центрирана топка, която „кацна” на горната греда на вратата, пазена от Илия Николов.

През второто полувреме тренировъчното темпо се запази, както и честотата на отбелязване на голове. Пет минути след подновяване на играта десният защитник на Ботев Пловдив Петко Фанев, който изигра страхотен мач, напредна по дясното крило и след размяна на пасове с Манчев и Ридван излезе на удобна позиция и простреля за четвърти път Шабендер.

В 65-та минута Наско Курдов реализира своя пореден хеттрик след самостоятелен пробив отдясно и удар по диагонала, а малко след това гостите от Горно Съхране пропуснаха своя единствен шанс в мача, след като техен играч остана очи в очи с Илия Николов, но вратарят на Ботев демострира класа и запази нулата над името на Габровница на светлинното табло.

Четвърт час преди края на срещата жълто-черните футболисти сътвориха най-атрактивната си комбинация, като след триходова атака Илиан Христов - Ридван - Курдов последният разстреля вратаря на гостуващия тим за шести път.

Седмото попадение беше дело на Георги Какалов след типично латино изпълнение, нападателят пое набрежно една топка, повдигна я във въздуха и атрактивно завърши голеадата в неделния следобед.

Така, след 16 изиграни мача Ботев е уверено начело в класирането със стряскаща преднина пред конкурентите си Нефтохиник и Созопол, които чакат канарчетата на домашните си стадиони в последните кръгове от първенството.