Ботев и Берое не излъчиха победител в мач без голове 12-12-2013 16:45

Ботев (Пловдив) не успя да победи Берое в последния си домакински мач за годината. Двата отбора си разделиха по точка след 0:0 в двубой с малко голови положения, който бе и последен за "канарчетата" на стадион "Христо Ботев" преди реконструкцията на съоръжението.

Всичко по-интересни ситуации в мача се случиха пред вратата на гостите през второто полувреме. Преди почивката на терена изобилстваха единоборствата и припряната игра, които на практика оставиха без работа Адам Стаховяк и Иван Караджов.

През втората част играта не се промени чувствително, но все пак "жълто-черните" се добраха до три добри шанса да отбележат попадение, което по всяка вероятност би се оказало и победно, тъй като старозагорци така и не сътвориха нищо опасно пред Стаховяк.

В 47-ата минута влезлият на полувремето Тодор Неделев подхвана атака, която мина през Иван Цветков и продължи с центриране на Йордан Христов, след което топката бе избита от защитник и би посрещната с удар от въздуха на Абел Анисе, който обаче стреля много неточно в аут.

В 68-ата минута отново Христов се включи в атака и центрира ниско към Ромарио Кортзорг, холандецът засече със шпагат, но Караджов успя да парира. След като вратарят на Берое изби топката тя се спря в ръката на негов съотборник, но съдията Станислав Тодоров подмина ситуацията.

Последният шанс в двубоя се откри пред Мариян Огнянов в 76-ата минута. "Седмицата" на Ботев намери Неделев отдясно в наказателното поле, който му върна топката на стрелкова позиция, но ударът на Огнянов бе спасен от Иван Караджов.

В края на мача Ботев опита финален натиск, който бе париран от добре подредената през целия мач отбрана на гостите и така мачът завърши без победител и отбелязан гол.