Ботев и Берое си разделиха по точка в Стара Загора 22-08-2015 21:56

Отборът на "Ботев" спечели заслужена точка при гостуването си на "Берое". Двата отбора завършиха при резултат 0:0 двубоя помежду си от 6-ия кръг на "А" група. Въпреки нулевото реми и "канарчетата" и старозагорци създадоха по няколко добри положения за гол и всеки от двата състава можеше да вземе пълния пакет от точки. 

Първото полувреме бе по-скучно откъм ситуации пред двете врати. Домакините имаха териториален превес, но "Ботев" действаше добре организиран в защита и същевременно успя да създаде повече главоболия на своя съперник с контраатаките си.

В 13-ата минута Александър Колев отправи първия точен удар в мача. Централният нападател на „канарчетата” стреля от далеч, но твърде слабо, за да затрудни Благой Макенджиев. 

В 31-ата минута Серкан Юсеин отправи коварен шут в долния ляв ъгъл на вратата на „Берое” от около 25 метра, който затрудни максимално Макенджиев, но все пак вратарят на домакините успя да избие в корнер.

Шест минути по-късно отново стражът на „заралии” запази вратата си суха в дъжда след нов далечен изстрел, този път на Даниел Генов. Крилото на „жълто-черните” завърши с удар бърза контраатака с шут в долния ляв ъгъл, а Макенджиев  повтори плонжа си от малко по-рано и пак успя да извади топката в ъглов удар.

Две минути преди края на първата част дойде ред и на „Берое” да застраши вратата на „Ботев”. Георги Андонов овладя центриране в наказателното поле и върна топката към Георги Божилов, който стреля от границата на наказателното поле в левия ъгъл, а Виктор Голас демонстрира рефлекс и парира първия удар в очертанията на своята врата.

Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Двата отбора започнаха второто полувреме без промени в стартовите единадесеторки, а първия шанс се откри пред домакините в 53-ата минута. След центриране от десния фланг Стивън Петков стигна до топката на далечната греда и стреля с глава встрани от вратата на Голас.

В 62-ата минута Даниел Златков се подхлъзна на мокрия терен, което позволи на Георги Андонов да открадне топката и да се откъсне сам срещу вратаря. Златков обаче успя да застигне нападателя на домакините и да му попречи да стреля. Атаката на „Берое” продължи, за да завърши с удар на Милисавлевич в ръцете на Виктор Голас. 

Три минути по-късно отново бразилският страж на „Ботев” се изяви, спасявайки опасен удар от няколко метра на Стивън Петков.

След по-активните действия на домакините в първата половина на второто полувреме, последва силен период за състава на „Ботев”.

В 68-ата минута „жълто-черните” пропуснаха най-чистото положение в мача до момента. Божидар Васев центрира отлично от левия фланг към непокрития Александър Колев, който стреля с плонж с глава от малкото наказателно поле, но с фантастичен рефлекс Благой Макенджиев спря топката на голлинията.

Минута по-късно вратарят на домакините отново даде най-доброто от себе си, за да извади топовен шут отдалеч на Милен Гамаков.

В 71-ата нов пробив на Божидар Васев отляво завърши с ниско центриране към Даниел Генов, който бе блокиран от защитник в зелено на метри от вратата на „Берое”.

В 75-ата минута домакините получиха пряк свободен удар, от който Спас Делев стреля опасно покрай левия страничен стълб.

В 77-ата минута арбитрите не зачетоха гол на старозагорци. Топката влезе в мрежата след центриране на Спас Делев, при което намиращия се в положение на засада Елиаш понечи да играе с кълбото, а това му действие заблуди Виктор Голас и страничният съдия Николай Христов основателно вдигна флага.

В 87-ата минута Станислав Костов центрира към Спас Делев, който стреля опасно от въздуха покрай дясната греда на вратата на „Ботев”.

Последва шанс за „жълто-черните”. Даниел Генов си спечели фаул на удобна позиция пред наказателното поле на „Берое”. Крилото се нагърби с изпълнението на фаула, но ударът му мина над напречната греда.

Още в следващата атака Лазар Марин се откъсна по левия фланг и центрира по тревата към Алекс Колев. Таранът не достигна до топката, но тя бе последвана на далечната греда от Даниел Генов, който бе изпреварен с малко от Благой Макенджиев. 

БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Венелин Филипов, Иво Иванов (к), Венцислав Василев (63-Евертон Джилио), Веселин Пенев, Игор Джоман, Елиаш Да Силва, Георги Божилов, Неманя Милисавлевич, Стивън Петков (69-Спас Делев), Георги Андонов (72-Станислав Костов)

БОТЕВ: Виктор Голас, Йордан Христов (к), Даниел Златков, Пламен Николов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Серкан Юсеин (63-Владимир Айтов), Божидар Васев, Даниел Генов (90-Радослав Терзиев), Александър Колев (90-Димитър Алексиев)

Съдия: Стефан Павлов (Бургас)

Ж.к. Джоман, Елиаш, Делев, Иванов (Бер), Генов, Серкан, Балтанов, Гамаков (Бот)