Ботев и Нефтохимик направиха зрелищно 2:2 в Бургас 17-09-2011 18:36

Ботев и Нефтохимик завършиха 2:2 в дербито от 6-ия кръг на Източната "Б" група. Зрителите на стадион "Лазур" в Бургас видяха множество пропуски пред двете врати, а главният съдия Николай Йорданов отсъди общо 3 дузпи.

Двубоят започна с лек натиск на "зелените", които на няколко пъти имаха възможност да изпълнят статични положения пред вратата на Армен Амбарцумян, но не съумяха да се възползват от тях. В 21-ата минута Атанас Курдов се измъкна от защитата на "шейховете" и остана сам срещу стража на бургазлии, който го фаулира в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана именно Курдов, който изпълни точно дузпата - 1:0 за Ботев. В следващите минути играта бе равностойна, като Сакалиев стреля опасно с глава, но Армандо отрази удара му. В 36-ата минута домакините също получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Стойко Сакалиев.

В началото на втората част футболистите на Нефтохимик упражниха натиск върху "канарчетата", но не успяха да стигнат до по-сериозно положение пред вратата на "жълто-черните". В средата на второто полувреме Николай Йорданов посочи за трети път бялата точка, след като Стефан Киков фаулира играч на "зелените" в наказателното поле на Ботев. Зад топката отново застана Стойко Сакалиев, който за втори път успя да реализира 11-метровия наказателен удар. Възпитаниците на Петър Хубчев се вдигнаха на финален щурм, който даде резултат и в 74-ата минута Николай Костов си отбеляза автогол. До края на срещата и двата отбора имаха чисти положения да стигнат до трите точки, но не успяха да ги реализират и мачът завърши при равенство 2:2.

Съставът на Ботев: Армен Амбарцумян, Ивайло Димитров, Костадин Гаджалов, Стефан Киков, Даниел Божков, Ангел Рахов, Александър Александров (Тодор Тимонов), Николай Манчев (к), Тодор Неделев (Петър Атанасов), Йордан Христов (Светослав Асенов), Атанас Курдов.

Снимки от мача можете да видите във фотогалерията в сайта тук.