Ботев и Пелистер не се победиха, Крис Добрев с първи гол за мъжете срещу третия в Македония 01-02-2017 18:50

Ботев Пловдив завърши във втори пореден мач наравно, този път с македонския Пелистер (2:2), в зимната си подготовка в Турция. Двата отбора си отбелязаха по един гол в двете полувремена, като "канарчетата" на два пъти повеждаха в резултата чрез Омар Косоко и Кристиан Добрев, който отбеляза първия си гол за представителния отбор на едва 15-годишна възраст. 

Първото полувреме бе сравнително равностойно, като освен по едно попадение "Ботев" и "Пелистер" си размениха и по един пропуск пред двете врати. „Жълто-черните” успяха да поведат още в първата минута, когато Фернандо Виана пресира съперник, отне топката и моментално намери намери Омар Косоко, който хладънкръвно откри. За съжаление при единоборството с Виана защитникът контузи лошо ръката си и се наложи да напусне терена. 

В 12-та минута македонския отбор се откри първа възможност да изравнят резултата, като след центриране от свободен удар футболист на "Пелистер" бе оставен да стреля с глава, но ударът му премина покрай лявата греда на вратата на Георги Георгиев. 

Само три минути по-късно противникът успя да изравни от дузпа. Десният защитник на "Пелистер" Тошевски нахлу на скорост в наказателното поле и спечели спорна дузпа след сблъсък с Крум Стоянов, който успя първо да играе с топката. Зад топката застана Блаже Илиевски, който не сбърка за 1:1.  

В 29-та минута "канарчетата" упражниха успешна преса и защитник "подари" топката на Фернандо Виана, но бразилецът стреля прибързано в ръцете на вратаря. 

През второто полувреме Николай Киров извърши седем смени в състава, като в игра се появиха Мартин Димитров, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Кристиан Добрев, Борис Тютюков и Рангел Игнатов. В хода на втората част в игра се появиха още Лъчезар Балтанов и Фелипе Бризола, като за бразилецът това бяха първи игрови минути от няколко месеца насам.

Три минути след подновяването на играта Лазар Марин центрира опасно пред вратата на противника, но точно преди топката да достигне до Кристиан Добрев, защитник изчисти в корнер. 

В 64-та минута голмайсторът на клубната академия Кристиан Добрев заби дебютния си гол за представителния отбор с майсторски удар от фаул, след който топката се отклони от страничната греда и влетя неспасяемо в мрежата. 15-годишният талант получи поздравления от целия отбор за великолепния си първи гол, а малко по-късно се отчете с нови две страхотни отигравания в атака. 

Македонците възстановиха равенството за втори път след грешка на Бризола пред наказателното поле, от която се възползва Мирчевски, който изскочи очи в очи с Мартин Димитров и копна топката над плонжа на младия вратар за крайното 2:2. До края на срещата Ботев бе по-активният отбор на терена и създаде няколко опасни положения чрез Борис Тютюков и Кристиан Добрев, но до нов гол така и не се стигна. 

Очаквайте видео репортаж от изиграната среща.

Състав на Ботев: Г. Георгиев, Н. Марин, А. Ташолов, К. Димитров, П. Чалъков, К. Стоянов, Р. Апостолов, М. Георгиев, А. Вутов, О. Косоко, Ф. Виана