Ботев и ЦСКА не успяха да се победят 01-09-2013 18:55

Ботев Пловдив и ЦСКА не успяха да си вкарат гол в 7-мия кръг на "А" група и завършиха 0:0. Така "канарчетата" пропуснаха шанса да оглавят еднолично класирането и останаха на трета позиция с точка зад лидерите Литекс и Лудогорец. Зрителите на стадион "Българска армия", сред които и пълния сектор за гости, станаха свидетели на динамичен мач с положения пред двете врати.

Станимир Стоилов започна двубоя с обичайната единадесеторка от мачовете в Европа, докато за първи път след фрактурата в ръката, получена още в първия кръг от шампионата, на резервната скамейка седна Вандер Виейра. Бразилецът обаче така и не се появи на терена и завръщането му в игра се отложи за срещите след паузата в първенството.

Двубоят в Борисовата градина започна с превъзходство на Ботев във владението на топката. "Жълто-черните" комбинираха по-дълго и търпеливо от противника и държаха събитията далеч от вратата на Стаховяк. Първата добра възможност дойде малко след началото, когато Йордан Христов проби опасно в наказателното поле на домакините, но прострелното му центриране не намери негов съотборник и бе избито от защитник.

ЦСКА създаде първата си опасност в 21-ата минута. След грешка при изнасянето на топката "армейците" организираха контраатака завършила с опасен шут на Чочев и спасяване на Стаховяк. След получилия се корнер топката рикошира в няколко играчи, отклони се от лявата греда и излезе в аут.

В 30-ата минута Мариян Огнянов намери Анисе зад защитата, малгашът овладя и вкара топката в мрежата, но се оказа, че е бил в засада и голът не бе зачетен. Две минути по-късно Огнянов пропусна най-чистото положение за Ботев в мача. Той получи топката от Неделев абсолютно сам в наказателното поле, но се засуети при поемането и Томас Черни спаси.

След още няколко интересни атаки на "канарчетата" полувремето завърши с възможност за ЦСКА, но Стаховяк спаси силния удар от фаул на Марсиньо.

Второто полувреме започна отново с по-активни действия на "жълто-черните", които обаче не доразвиха по най-добрия начин атаките в завършващата им фаза. В 55-ата минути домакините стигнаха до своята най-добра възможност за гол. Емил Гъргоров бе изпуснат от защитата, но останал очи в очи със Стаховяк Бадема стреля високо над вратата.

Ботев отговори с удар на Ромарио в аут и нова добра възможност за Огнянов. В 63-ата минута Мариян бе на правилната позиция след центриране на Христов отдясно, но ударът му от движение попадна в ръцете на Черни.

До края на мача сериозните опасности пред двете врати липсваха и отборите си поделиха по точка. В добавеното време на мача от игра бе отстранен защитникът на ЦСКА Джаксън Менди, който получи втори жълт картон за остра реакция срещу съдията и се прибра под душовете малко преди останалите футболисти.