Ботев и ЦСКА-София оставиха всичко за реванша - 0:0 в Пловдив 10-06-2020 23:28

Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София не си отбелязаха гол и завършиха наравно 0:0 в първи полуфинал за Купата на България. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а с нулевото равенство двата тима оставиха развръзката за реванша.

"Армейците" имаха повече голови положения, като след почивката държаха инициативата. Страхотен мач за "канарчетата" изигра вратарят Янко Георгиев, който се отчете с редица решителни намеси.

Още в първата минута Янко Георгиев спаси слаб удар от дистанция. В 7-ата минута Александър Тонев центрира, стражът на гостите се намеси неумело и се получи разбъркване, но в крайна сметка опасността премина. 

В 14-ата минута Тодор Неделев намери Лъчезар Балтанов и капитанът на "канарчетата" шутира, но неточно. В 20-ата минута Янко Георгиев отрази далечен удар към вратата на Ботев.

В 27-ата минута Евандро пропусна от добра ситуация след разбъркване в наказателното поле на "канарчетата". В 30-ата минута Тодор Неделев пусна феноменален диагонален пас към Александър Тонев, крилото от своя страна продължи към Джонатан Перейра и защитникът стреля силно, но и неточно над вратата.

След по-малко от 120 секунди Александър Тонев центрира отдясно, Антонио Вутов се размина с кълбото и то се озова в Станислав Шопов, който не успя да отправи добър удар. В 40-ата минута, след късо изпълнение на корнер, Александър Тонев отправи опасен удар, минал покрай вратата.

След почивката "червените" бяха много по-активни и създадоха куп ситуации пред вратата на "канарчетата". В 55-ата минута Али Соу отправи диагонален удар, а след лек рикошет топката мина в опасна близост до вратата.

Секунди по-късно Янко Георгиев отрази бомбен удар на Кристиян Малинов от средна дистанция. В 68-ата минута Георгиев се намеси по най-добрия начин, след като Рафаел Енрике стреля, кълбото се отклони от защитник и се насочи към вратата, но стражът на "канарчетата" изби с една ръка. 

В 70-ата минута Тиаго се оказа на отлична позиция, но ударът му бе избит от направилия страхотен мач Янко Георгиев. "Канарчетата" отговориха с пропуск на Бурбано, който не се възползва от добро подаване на Антонио Вутов и не успя да отправи удар. 

В 75-ата минута Али Соу направи невероятен пропуск, след като от малкото наказателно поле прати с глава топката над вратата. След по-малко от 120 секунди Димитър Тонев сбърка при изнасяне на топката, "червените" организираха бързо нападение и Али Соу отправи удар от 5-6 метра, а Янко Георгиев с нова прекрасна изява запази вратата си суха. 

В последната минута на редовното време появилият се от скамейката Ахмед Ахмедов стреля неточно с глава. В първата минута на продължението Филип Филипов бе изгонен за втори жълт и респективно червен картон.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Джонатан Перейра (52 - Лазар Марин), Станислав Работов, Иван Бандаловски, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Станислав Шопов (64 - Фабио Бурбано), Александър Тонев, Антонио Вутов (72 - Димитър Тонев)