Ботев и Верея не се победиха в контролна среща 24-06-2017 21:25

Ботев и Верея завършиха наравно 2:2 в контролна среща, която се игра в намиращото се до Благоевград село Рилци. Това бе последната проверка на "канарчетата" преди предстоящите мачове с Партизани от Лига Европа.

Още в 12-ата минута Крум Стоянов стигна до добра ситуация за гол. Защитникът получи топката в наказателното поле на Верея, преодоля Аргилашки и стреля, но от малък ъгъл и покрай гредата. 

В 21-ата минута Лъчезар Балтанов отправи мощен удар от 20 метра, а само отличната изява на стража на "сините" предотврати гол. В средата на полувремето Тодор Неделев поиска смяна и бе заменен от Фелипе Бризола.

В заключителните секунди на първата част "канарчетата" получиха дузпа, след като Пламен Димов бе съборен в наказателното поле. От бялата точка Лъчезар Балтанов не пропусна и даде аванс на пловдивчани на почивката.

Преднината на ботевистите обаче се задържа твърде малко и само две минути след старта на второто полувреме старозагорци изравниха. Елиаш, който се появи в игра на почивката, засече с глава центриране в наказателното поле на Ботев.

В 53-ата минута серията от голове продължи и "канарчетата" отново поведоха. Крум Стоянов проби отляво и центрира отлично към Фелипе Бризола, който на метър от вратата нямаше как да сбърка - 2:1 за Ботев.

В следващите минути имаше положения и пред двете врати, а малко преди края Верея стигна до равенството. Танев центрира отдясно и Бенджамин от близка дистанция фиксира крайното 2:2.