Ботев изпусна Берое 18-04-2015 18:52

Ботев записа трето равенство в четири мача от плейофите при домакинското 1:1 срещу Берое в двубой от 26-ия кръг в първенството. "Жълто-черните" могат да съжаляват повече за пропуснатата победа, след като възпитаниците на Петър Пенчев бяха с човек повече на терена в продължение на един час игрово време след червения картон на Самир Аясс в 32-ата  минута. Ботев имаше повече възможности за гол и логично успя да поведе с попадение на Мариян Огнянов в 63-ата минута, но гостите върнаха бързо гола чрез Елиаш да Силва три минути по-късно.

Двубоят стартира нервно без сериозни опасности пред двете врати. При първата по-сериозна атака на "канарчетата", в 5-ата минута Лазар Марин центрира добре в наказателното поле, където обаче Мариян Огнянов остана под топката. Берое отвърна с удар с глава в аут на Георги Костадинов три минути по-късно. 

В 20-ата ново добро нападение на Ботев по левия фланг завърши с остро центриране на Божидар Васев към Момчил Цветанов, но нападателят на "канарчетата" бе блокиран от защитник в зелен екип. 

В 32-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена след два бързи картона на Самир Аясс. 

Въпреки това доброто положение преди почивката бе за Берое, след като Савио Нсереко стреля опасно по диагонала, а Адам Стаховяк успя да избие неговия шут.

На полувремето Петър Пенчев замени контузения Лазар Марин с Цветелин Чунчуков, а Ботев стартира вихрено втората част заедно със силния дъжд, който се изсипа над стадиона в Коматево.

В 51-ата минута Илко Пиргов изби в корнер силен удар извън наказателното поле на Лъчезар Балтанов. След разиграването от ъгловия удар топката бе центрирана към оставения непокрит в непосредствена близост пред вратата Пламен Николов, но централния бранител на Ботев не стреля с глава по най-добрия начин и Пиргов за втори път опази вратата си. 

В 57-ата минута вратаря на Берое, който бе определ и за играч на мача, направи ново спасяване след още по-опасен удар на Лъчезар Балтанов, след който Пиргов с върха на пръстите си отклони топката на сантиметри покрай дясната греда.

Натискът на Ботев в тези минути бе тотален, но гостите успяха да организират много опасна контра в 62-ата минута, при която удар на Игор Джоман профуча над напречната греда. 

Минута по-късно логичното се случи и Ботев взе заслужен аванс в мача. Лъчезар Балтанов се пребори за топката по десния фланг и подаде по тревата към Цветелин Чунчуков в наказателното поле. Нападателят отклони майсторски с пета към Мариян Огнянов, който запази хладнокръвие и с нисък шут с левачката изведе Ботев напред - 1:0.

Радостта в "жълто-черно" обаче трая кратко. В 66-ата минута гостите получиха свободен удар отляво по своето нападение. Последва центриране и кратко разбъркване, при което най-съобразителен се оказа Елиаш да Силва, който от близо бутна топката в мрежата за 1:1.

"Канарчетата" имаха възможност бързо да върнат аванса си две минути по-късно. При разбъркване, този път пред вратата на Пиргов, Цветелин Чунчуков успя да отправи силен удар, който мина на педя над горната греда.

До края Ботев сви обръч около наказателното поле на Берое, но така и не успя да вкара така жадувания победен гол.