Ботев изпусна да победи Етър в голово шоу във Велико Търново 03-08-2019 22:34

Ботев (Пловдив) завърши наравно 2:2 с Етър (Велико Търново) в среща от 4-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Ивайло" в старопрестолния град и предложи много емоции за зрителите.

"Канарчетата" успяваха на два пъти да поведат в резултата, но така и не съумяха да задържат аванса си. Малко преди края "жълто-черните" бяха сериозно ощетени от съдията, който не отсъди дузпа в полза на пловдивчани.

Мачът стартира по най-добрия начин за ботевистите, които откриха резултата още в 4-ата минута. След серия от подавания в половината на "виолетовите" топката попадна в Тейлон Кореа, който в опита си да овладее я подаде на Тодор Неделев и плеймейкърът с удар отблизо се разписа за 1:0.

В следващите минути домакините отправиха няколко удара от средна дистанция, минали над вратата на Георги Аргилашки. В 21-ата минута Светослав Ковачев отправи коварен удар от границата на наказателното поле, а стражът на пловдивчани се намеси по най-добрия начин и изби. 

С течение на времето натискът на домакините се засилваше и те редуваха атака след атака към вратата на "канарчетата". В 34-ата минута Филип ван Арнем сбърка при изнасяне на топката, "виолетовите" организираха много опасна атака, но финалното подаване се оказа неточно.

В 38-ата минута "болярите" стигнаха до равенството след попадение от статично положение. Домакините центрираха от корнер, Боджадж продължи към Александър Дюлгеров и той от малкото наказателно поле се разписа за 1:1.

В 43-ата минута "жълто-черните" ликуваха за втори път, а дебютното си попадение за пловдивчани реализира Марко Перван. Ботевистите организираха красива атака по десния фланг, завършила с отлично центриране на Филип Филипов и безпощаден завършващ удар с глава на Марко Перван - 2:1.

В самото начало на второто полувреме отборът на Етър за втори път стигна до изравнителен гол. Домакините изпратиха топка към половината на Ботев, която не бе избита по най-добрия начин и попадна в Даниел Младенов, който със страхотен шут от 25 метра я прати неспасяемо във вратата на Аргилашки за 2:2.

След това попадение играта се водеше предимно между двете наказателни полета и чистите положения за гол липсваха. Така се стигна до 78-ата минута, в която Кристиан Добрев пусна към Тодор Неделев, който влезе в битка със защитник на Етър и бранителят игра с ръка в наказателното поле, но Ивайло Стоянов подмина ситуацията и не отсъди очевидната дузпа за "канарчетата".

В 84-ата минута Александър Тонев нацели напречната греда, след като пробва центриране отляво, топката описа странна парабола и кацна на горната греда на домакините.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов (65 - Кристиан Добрев), Филип ван Арнем, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Марко Перван, Тейлон Кореа (46 - Александър Тонев)