Ботев изпусна Левски в зрелище на "Герена" - 2:2 07-03-2021 21:05

Ботев (Пловдив) изпусна да запише историческа победа при визитата си на Левски. Срещата от 20-ия кръг на стадион "Георги Аспарухов" завърши при равенство 2:2.

"Канарчетата" изиграха един от най-силните си мачове на "Герена" за последните 20 години и бяха близо до успеха. С два гола за "жълто-черните" се отчете голмайсторът на тима Атанас Илиев.

В първите 30 минути момчетата на Азрудин Валентич прегазиха тотално своите домакини. В 13-ата минута атака отдясно завърши с центриране към Атанас Илиев, който от трудна позиция стреля от въздуха, но неточно.

В 17-ата минута настойчивата игра на пловдивчани даде резултат. Отлична атака изведе Маркиньос отляво, техничният футболист пусна към Атанас Илиев и голаджията от движение прати топката в мрежата за 0:1.

Последва неточен удар на "сините", а в 20-ата минута Атанас Илиев се озова очи в очи с вратаря на Левски, но стреля покрай целта, пропускайки отличен шанс. 3 минути по-късно ботевистите изтърваха нова добра възможност чрез Реда Рабей, който стреля от 10 метра, но право в ръцете на вратаря.

Столичани отговориха с много опасен удар с глава на Райнов, минал на метър от вратата на Аргилашки. В 29-ата минута дълга топка в половината на Левски бе поета от Атанас Илиев, вратарят на "сините" излезе от наказателното си поле и нападателят шутира, но стражът отново спаси.

Напълно нелогично на фона на показаното от двата тима, отборът на Левски стигна до пълен обрат. В 33-ата минута Славчо Шоколаров сбърка фатално в центъра на терена, топката стигна до Найджъл Робърта и той с прецизен диагонален удар изравни.

6 минути по-късно домакините реализираха и втори гол. Реда Рабей понечи да извърши нарушение срещу играч в синьо, но опитът му бе неуспешен, кълбото се озова в Мартин Петков и юношеският национал с мощен удар прати неспасяемо топката във вратата за 2:1.

Въпреки негативното развитие на двубоя, Азрудин Валентич и момчетата му демонстрираха ботевистки дух и след почивката дадоха всичко от себе си да стигнат до трите точки. В 50-ата минута удар на Робърта бе спасен от Аргилашки, а 3 минути по-късно Станислав Работов се намеси решително при опасен удар към "жълто-черната" врата.

Равенството бе възстановено в 56-ата минута, когато Атанас Илиев реализира поредния си гол за пловдивчани. Реда Рабей овладя в наказателното поле и центрира, а Илиев от близка дистанция не пропусна за 2:2.

2 минути по-късно центриране от свободен удар бе засечено с глава от Атанас Илиев, но вратарят на домакините спаси. В 60-ата минута Георги Аргилашки спаси директен удар от фаул на Робърта.

В 64-ата минута Атанас Илиев проби отлично отдясно и центрира опасно, а вратарят на "сините" улови топката пред връхлитащия Маркиньос. В 75-ата минута Микулич се отчете с нова важна намеса, след като удар на Атанас Илиев от 20 метра се отклони от бранител, топката се насочи към вратата, но стражът на "сините" изби.

Секунди по-късно удар с глава на Мишел Еспиноса се спря в напречната греда на домакините. В 81-ата минута столичани стигнаха до добра възможност, но от чиста позиция Робърта стреля покрай вратата.

В добавеното време на двубоя "канарчетата" бяха много близо до заслужени три точки, но Славчо Шоколаров направи сериозен пропуск. След центриране отдясно на Филип Филипов халфът стреля на 6-7 метра от вратата, но кълбото мина встрани от целта.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Станислав Работов, Марио Младеновски (60 - Атанас Чернев), Па Конате, Реда Рабей, Емануел Току, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Атанас Илиев, Маркиньос (76 - Димитър Тонев)