Ботев изпусна Локомотив на старта на сезона 16-07-2023 22:43

Ботев и Локомотив завършиха наравно 1:1 в среща от 1-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Локомотив" в Пловдив.

"Канарчетата" получиха мощна подкрепа по пътя към стадиона, след като стотици бултраси дадоха кураж и енергия на Генчев и момчетата му.

Двата тима направиха отворен и интересен за наблюдаване мач. Ботевистите имаха по-чистите положения и трябва да съжаляват за изпуснатата победа.

В 4-ата минута опасен удар на Паскалев мина над вратата. В 14-ата минута Секулич бе фаулиран от Хоркаш в наказателното поле и Ботев получи дузпа.

Зад топката застана Секулич, който с плътен удар прати топката в мрежата за радост на хиляди фенове на стадион "Христо Ботев".

6 минути по-късно Ботев изпусна златен шанс да затвори мача. Секулич изпусна сам срещу вратаря, а при добавката Колев удари греда.

Последваха три прекрасни изяви на Ханкич, отразил удари на Иванов, Зебли и Паскалев. Силните изяви на Ханкич изнервиха феновете на домакините и към терена полетяха солидно количество предмети, а мачът бе спрян за кратко.

Второто полувреме стартира с два големи пропуска на Ботев. В 52-ата минута Карабельов остана очи в очи с вратаря, но стреля в тялото му.

Две минути по-късно далечен удар на Колев бе избит от Хоркаш. Последваха два неточни удара на домакините.

В 77-ата минута Зебли изравни с мощен удар от средна дистанция. Дълбоко в добавеното време Уме трябваше да донесе успеха на "канарчетата", но от прекрасна позиция стреля в аут.