Ботев изпусна победата срещу Пирин в последната секунда 29-04-2016 00:00

Ботев Пловдив не успя да победи Пирин на свой терен в двубой от 31-ия кръг на "А" група. "Жълто-черните" изпуснаха злощастно успеха буквално в последната секунда на срещата, когато Маркиньос вкара за крайното 2:2. Преди това Наско Милев (45') и Тодор Неделев (88') на два пъти извеждаха пловдивчани в резултата, а Мартин Тошев (59') реализира другото попадение за гостите.

"Канарчетата" бяха по-добрият отбор на терена през целия двубой, но пропуските пред вратата на благоевградчани и липсата на късмет удължиха серията от мачове без победа. Ботев взе надмощие от самото начало бързо стигна до положения пред вратата на Пирин.

В 14-ата минута Красимир Костов спаси силен шут на Лазар Марин, а още в следващата атака вратарят на гостите спаси още по-опасен удар на Йордан Христов.

Капитанът на "жълто-черните" опита още два пъти мерника си, като при втория случай топката мина близо до десния страничен стълб.

В 27-ата минута и Орлин Старокин опита шанса си, но отново Костов бе на мястото си и спаси.

В 34-ата Серкан Юсеин намери с техничен пас над защитата Наско Милев, но нападателят бе блокиран от защитник в зелено. 

В 38-ата минута Лазар Марин нахлу в наказателното поле със самостоятелен рейд и шутира, а Костов записа поредното си спасяване през първото полувреме.

Още в следващата минута "канарчетата" имаха нов шанс да поведат, след като Тодор Неделев центрира от фаул, а Даниел Златков бе оставен непокрит на далечната греда, но ударът му с глава не намери целта.

Логиката все пак възтържествува в последната минута на първата част. След остро центриране на Неделев от корнер Наско Милев засече топката на близката греда и с глава откри резултата - 1:0 за Ботев.

Гостите не създадоха нито една опасност пред вратата на Виктор Голас през първото полувреме и благодарение на добрите изяви на младия си вратар се оттеглиха на почивката само с гол пасив.

Десет минути след началото на второто полувреме Ботев можеше да увеличи преднината си. Секран Юсеин се пребори за топката в средата на терена и подаде към Наско Милев. Последва бърза атака преминала през Тодор Неделев и Йордан Христов, но прострелното центриране на последния не бе засечено от негов съотборник.

В 59-ата минута гостите стигнаха реализираха още с първата си възможност. Тодор Траянов бе оставен на спокойствие в наказателното поле да центрира на далечната греда към Мартин Тошев, който с глава насочи топката в обратния ъгъл и направи 1:1.

Ботев бързо можеше да върне аванса си в 65-ата минута, когато Неделев продължи с глава топката към Наско Милев, който обаче стреля в тялото на вратаря.

"Канарчетата" тръгнаха решително напред и Тодор Неделев опита два удара от разстояние, като първият с неудобния му десен крак излезе в аут, а вторият бе спасен от Красимир Костов. 

В 74-ата минута след центриране от фаул Маркиньос също можеше да вкара, но ударът му с глава излезе в аут.

В 77-ата Костов направи ново спасяване след удар на Орлин Старокин, а в 80-ата Радослав Терзиев стреля с глава малко над напречната греда след центриране от корнер.

В 88-ата минута натискът на "жълто-черните" даде резултат. Тодор Неделев спечели фаул на около 25 метра от вратата и с мощен удар над стената осмицата на Ботев реализира третия си гол за сезона за 2:1.

Пловдивчани изпуснаха спечеления мач след изтичането на назначеното 3-минутно продължение на втората част. Гостите спечелиха фаул в близост до центъра и след центриране в наказателното поле топката стигна до Мартин Тошев, който намери нахлуващия от втора позиция Маркиньос и очи в очи с Голас бразилецът реализира за крайното 2:2.