Ботев изпусна точката в Разград 18-09-2017 21:57

"Ботев" (Пловдив) загуби с 1:2 като гост на "Лудогорец" в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Носителите на Купата на България успяха да поведат на своя съперник във финала с ранен гол на Лъчезар Балтанов от дузпа и задържаха аванса си до почивката, но през втората част допуснаха обрат и загубиха двубоя.

"Жълто-черните" започнаха срещата със самочувствие и в началните минути владееха инициативата. Агресивното поведение на пловдивчани даде резултат и още в 5-ата минута пресечен пас пред наказателното поле на разградчани завърши с фаул срещу Фелипе Бризола в наказателното поле и дузпа за "Ботев". Лъчезар Балтанов не сгреши от бялата точка и изведе своите напред за 0:1.

След ранния гол домакините реагираха и вдигнаха оборотите в играта си, докато възпитаниците на Николай Киров се дръпнаха по назад и заложиха на групирани действия в своята половина. "Лудогорец" разиграваше продължително, но трудно намираше пролука през отбраната в жълто-черно. В 18-ата минута бе първата опасност пред вратата на Чворович, когато Лазар Марин със самоотвержен шпагат блокира удар на Вандерсон близка дистанция. В 24-ата Джоди Лукоки бе оставен непокрит на далечната греда, но ударът му бе доста слаб и излезе в аут.

Последваха скучни минути на "Лудогорец Арена" до 42-ата, когато представителят на България в групите на Лига Европа пропусна най-добрия си шанс. Марселиньо свали топката към Клаудиу Кешеру след центриране отдясно, ударът от упор на румънеца бе спасен от Иван Чворович, а след това и защитник на "Ботев" изчисти при втори шут към вратата.

Така първото полувреме завърши с аванс за носителите на Купата на България, който обаче бе заличен само три минути след подновяването на играта. В 48-ата Радослав Терзиев не изчисти добре топката, която попадна на крака на Марселиньо и капитанът на домакините не сгреши за 1:1.

"Лудогорец" потърси бърз обрат, но защитата на "Ботев" успяваше да не допуска в опасна близост своя противник. В същото време обаче пловдивчани не успяваха да създадат нищо опасно в предни позиции. Така се стигна до 80-ата минута, в която домакините успяха да пречупят "жълто-черните". След центриране от ъглов удар централният защитник Игор Пластун засече с глава и изпрати топката в мрежата за 2:1.

Николай Киров реагира с пускането в игра на Стивън Петков, а в заключителните секунди на мача късметът обърна гръб на "Ботев". Ренан излезе неразчетено при центриране в наказателното поле, защитник изби с глава топката, която рикошира във Фернандо Виана и се насочи към опразнената врата, но на метър пред голлинията Пластун изби с глава и лиши "канарчетата" от точка в Разград.