Ботев - Любимец 1:3 11-02-2011 10:06



Отборът на Любимец победи с 3:1 Ботев в контролна среща, която се игра на стадион „Христо Ботев” в Пловдив. Това бе първа загуба на „канарчетата” в зимните контроли и общо втора от възраждането на клуба до момента. Гостите използваха по-добре своите възможности и закономерно се поздравиха с победата.

 

Двата отбора изнесоха мач на сравнително ниски обороти и за щастие на публиката успяха да реализират около 2/3 от създадените положения.

Полузащитникът на Любимец Апостолов откри резултата още в 11-та минута, след като бе най-съобразителен при разбъркване от ъглов удар и отблизо вкара в опразнената врата на Ботев за 0:1. Малко по-късно Курдов можеше да изравни, но останал очи в очи с вратаря стреля над напречната греда.

Най-красивият момент в двубоя дойде в 42-та минута, когато юношата на „канарчетата” Илиян Йорданов, който играе за Любимец, препарира вратаря на „жълто-черните” Илия Николов с красив прехвърлящ удар от границата на наказателното поле за 0:2. След попадението близо 2000 зрители по трибуните дълго аплодираха изпълнението на младия футболист, а по-късно повториха упражнението и при смяната на младока.

Така при резултат 2:0 за Любимец двата отбора се оттеглиха на почивка.

През втората част темпото на игра продължи да бъде ниско и положения пред двете врати почти липсваха. Все пак Ангел Рахов от домакините пропусна да намали резултата, след като завърши добра комбинация на съотборниците му със силен удар в аут.

В 75-та минута преднината на гостите стана класическа. Пловдивчани сбъркаха при изнасянето на топката и позволиха на противника да направи бърза контра, която капитанът Петков завърши с удар в долния десен ъгъл на вратата за 0:3.

Почетния гол за Ботев отбеляза Илиан Христов в 84-та минута. Тийнейджърът завърши комбинация между Митко Байрев и Наско Курдов и с техничен удар по земя оформи крайното Ботев Пловдив – Любимец 1:3.

Галерия от мача вижте тук.