Ботев на бараж 23-05-2012 18:17


Отборът на Ботев Пловдив ще играе на бараж за влизане в „А” група. „Жълто-черните” победиха Сливен с 3:1 в последния кръг от първенството, а в същото време Етър взе своето у дома срещу Несебър (1:0). Така „болярите” завършиха сезона на първо място, а „канарчетата” останаха втори и следващата сряда (30 май) ще спорят със Спортист Своге за място в елита.

На стадион „Беркут” футболистите на Костадин Видолов надиграха категорично гостите от Сливен. „Канарчетата” започнаха с летящ старт и Емил Аргиров разпечата вратата на Сливен още в 30-ата секунда. След късо изпълнение на корнер Сашо Александров центрира в наказателното поле, а десният бранител с глава изпрати топката в десния ъгъл зад Караманов за 1:0.

Ботев можеше да удвои бързо, но Петър Атанасов стреля във вратаря отблизо, а при добавката Данчо Христов не уцели рамката. В 18-ата минута Рахов засече центриране от корнер, топката рикошира в гръб на противник, а след това и в лявата греда. В 21-ата минута и Сливен имаше своя шанс, но Христо Иванов спаси силния и добре насочен шут на Пламен Димитров. Същото стори и Караманов, който парира удар на Аргиров.

Десният бранител на „жълто-черните” изигра ключова роля за победата, след като асистира за останалите голове във вратата на „воеводите”. В 53-ата минута той центрира отдясно и Димо Атанасов засече от въздуха на задна греда за 2:0. Преди това пък Караманов спаси последователни удари на Димо и Йордан Христов.

След втория гол Костадин Видолов извади от игра „висящия” с четири картона Ангел Рахов, като на негово място се появи Атанас Курдов. Десетина минути след появата си на терена нападателят засече с глава ново центриране на Аргиров и с глава разстреля вратаря за 3:0.

В 82-ата минута най-опитният в състава на гостите Мирослав Миндев намали резултата, след като засече от въздуха центриране на Георги Динков отляво и с красиво воле оформи крайното 3:1. До края на мача Атанас Курдов на три пъти имаше шанс да отбележи още един гол, но Караманов показа качества и предотврати ново попадение във вратата си.

БОТЕВ: Хр.Иванов, Аргиров, Бонев, Домакинов, Ив.Димитров, Рахов (53-Курдов), Огнянов, Александров, Д.Атанасов (73-Телкийски), Й.Христов, П.Атанасов (60-Неделев)

СЛИВЕН: Караманов, Антонов, Хашев, Динев, Динков, Идризов, Райнов (78-Балездров), Д.Тодоров (46-Чанев), Пл.Димитров, Миндев, Филипов (62-Ив.Тодоров)

Фотогалерия - "Ботев" Пловдив 3:1 ОФК "Сливен"