БОТЕВ НА ФИНАЛ! 26-04-2017 19:52

Ботев Пловдив ще играе на финал за Купата на България за 12-ти път в своята история!

"Жълто-черните" си извоюваха правото да спорят за трофея след 1:1 в реванша срещу Верея и след победата с 1:0 в първия мач в Стара Загора пловдивчани отстраниха своя противник с общ резултат 2:1.

Така навръх деня на славянската писменост 24 май Ботев ще има шанса да впише в клубната витрина своя трети трофей в турнира след тези през 1962 г. и 1981 г. 

Двубоят в Коматево бе равностоен и напрегнат. Ботев поведе в 34-ата минута с прекрасен гол с глава на Антонио Вутов, който оползотвори великолепно центриране от десния фланг на Тодор Неделев. 

В 61-ата минута Верея изравни след колективна грешка в отбраната на "канарчетата", която остави непокрит след изпълнение на корнер таранът на гостите Васил Калоянов и той вкара за 1:1.

Това направи последния половин час от мача бе доста нервен, но подкрепяни горещо от трибуните възпитаниците на Николай Киров не позволиха да се стигне до критични ситуации пред Георги Георгиев. Фернандо Виана можеше да потуши напрежението пет минути преди края, но защитник изби с глава влизащата във вратата топка след удара на бразилеца.

В крайна сметка Ботев стигна до заветния мач с много труд и на 24 май "жълто-черната" част от Пловдив ще се премести в София в преследване на своята мечта - Купата на България.

Арената на финалния сблъсък е националния стадион "Васил Левски", а очаквания противник е доминаторът в родния футбол в последните 5 години - Лудогорец, който утре играе своя реванш срещу Литекс с 4 гола аванс от първия мач.

Двата отбора ще повторят финала от 2014-та, когато Ботев отстъпи с 0:1 на ст. "Лазур" в Бургас.