Ботев на осминафинал за Купата след труден успех в Перник 25-09-2019 21:13

Ботев Пловдив се класира за осминафиналите Купата на България, след като отстрани Миньор Перник в първия си мач от турнира. "Жълто-черните" изковаха труден, но заслужен успех с 2:1 при гостуването на своя противник, който оглавява таблицата в Югозападната Трета лига.

Попаденията за "жълто-черните", които в този мач играха с резервния си екип в цвят бордо, реализира Фернандо Виана в 10-ата и 83-ата минути, а точен за домакините бе Калоян Йосифов в 12-ата. Това бяха първите попадения за бразилският нападател след завръщането му в клуба.

Ботев имаше надмощие през цялото игрово време, но не успя да затвори мача, въпреки че "канарчетата" стигнаха до ранен гол. Точно 10 минути след първия съдийски сигнал, Терзиев засече с глава центриране на Неделев от корнер, вратарят на Миньор парира удара, но при добавката Виана откри резултата.

Пловдивчани допуснаха бързо изравняване само две минути по-късно, когато поредица от грешки позволи на Калоян Йосифов отблизо на върне попадението.

До края на полувремето Ботев натискаше своя противник и стигна до няколко добри възможности, които бяха пропуснати от Вутов и Виана.

Второто полувреме надмощието на носителят на трофея от 2017-та продължи, но отново добрите изяви на вратаря на Миньор, както и гредата след удар от фаул на Неделев запазиха статуквото в резултата до 83-ата минута. Тогава Тодор Неделев центрира от корнер, а Фернандо Виана с глава изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл, за да донесе успеха на Ботев.

В минутите до края "канарчетата" пропуснаха да направят успеха си по-изразителен.

За срещата с Миньор Желко Петрович бе лишен от услугите на Лъчезар Балтанов, Кристиан Димитров и Александър Тонев. В отсъствието на тримата черногорският специалист заложи на каре халфове в лицето на Филип ван Арнем, Марко Перван, Тодор Неделев и 17-годишният Станислав Шопов. На вратата започна Янко Георгиев, а защитата пред него бе в състав Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов и Лазар Марин, докато в атака действаха Фернандо Виана и Антонио Вутов.