Ботев на полуфинал за Купата, Димитър Тонев герой за "канарчетата" в драма с Гълъбово 04-03-2020 22:13

Ботев (Пловдив) за четвърта поредна година се класира на полуфинал за Купата на България. В драматичен четвъртфинал "канарчетата" се наложиха с 1:0 над Ботев (Гълобово) след 120 минути игра на "Трейс арена" в Стара Загора. Пловдивчани се чувстваха като домакини, след като получиха страхотна подкрепа от трибуните от над 500 "жълто-черни" фена.

В герой за "жълто-черните" се превърна Димитър Тонев, реализирал победното попадение в 100-ата минута на срещата. Много силен мач за пловдивчани изигра роденият през 2002 година Станислав Работов, а като титуляр стартира и 15-годишният Никола Илиев

Двубоят започна нервно и в първите минути липсваха головите положения и пред двете врати. В 13-ата минута Иван Бандаловски се намеси решително, спирайки опасна атака на символичните домакини.

В 29-ата минута силен удар на Станислав Шопов бе избит от вратаря на тима от Гълъбово. В 39-ата минута 18-годишният талант на "канарчетата" се отчете с нов удар, който не намери очертанията на вратата.

В 40-ата минута Никола Илиев отправи опасен удар, който бе спасен от вратаря на "белите", а при добавката ударът на Тодор Неделев се отклони от тялото на защитник. До края на първата част удари на Александър Тонев и Тодор Неделев бяха спасени от стража на домакините. 

Второто полувреме стартира по идентичен начин като първата част. В 51-ата минута Георги Аргилашки отрази удар от далечна дистанция.

В 56-ата минута Станислав Шопов намери Никола Илиев и 15-годишният нападател шутира, но вратарят на домакините отрази удара. В 60-ата минута Георги Аргилашки се отчете с решителна изява, отразявйки много опасен удар с глава на Радев. 

В 63-ата минута индивидуален рейд на Тодор Неделев завърши с удар в тялото на вратаря, а топката напусна очертанията на терена и "канарчетата" получиха право да изпълнят корнер. При последвалото центриране Иван Бандаловски засече с глава на няколко метра от вратата, но топката мина покрай целта. 

В 66-ата минута Тодор Неделев отправи опасен неточен удар от средна дистанция. В 69-ата минута Никола Илиев засече с глава центриране отляво, но кълбото се отрази във външната част на мрежата на Гълъбово. 

В следващите минути натискът на "канарчетата" утихна, а двата тима доиграваха оставащите минути до края на редовното време. В продълженията играчите на втородивизионния тим бяха видимо по-уморени и "жълто-черните" държаха инициативата.

В 99-ата минута Тодор Неделев изпълни много добре свободен удар от 25 метра, а кълбото мина на сантиметри от страничната греда. Минута по-късно Димитър Тонев взриви гостуващия сектор на "Трейс арена", реализирайки дебютното си попадение за мъжкия отбор на Ботев.

"Канарчетата" осъществиха страхотна атака, стартирала от капитана Лъчезар Балтанов, който намери Димитър Тонев, сърцатият играч с едно докосване подаде към Антонио Вутов. От своя страна нападателят продължи към Станислав Шопов, а младокът намери Тонев в наказателното поле и националът с хладнокръвен удар прати топката в мрежата за 1:0. 

В следващите минути момчетата на Ферарио Спасов съумяха да държат инициативата и в същото време не допускаха опасни положения пред вратата на Аргилашки. Последната ситуация в двубоя бе в 111-ата минута, когато опасна атака на домакините завърши с неточно подаване.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Филип Филипов, Радослав Терзиев (70 - Димитър Тонев), Лъчезар Балтанов, Александър Тонев, Станислав Шопов (112 - Костадин Ничев), Тодор Неделев, Никола Илиев (74 - Антонио Вутов)

Вижте тази публикация в Instagram.

FT: Galabovo 0:1 BOTEV D. Tonev ⚽️ #botevplovdiv

Публикация, споделена от Botev Plovdiv (@pfcbotevofficial) на