Ботев на полуфинал за Купата след победа в Благоевград 04-04-2017 21:58

Ботев се класира на полуфинал за Купата на България след победа като гост над Пирин. С гол на Лъчезар Балтанов в 27-а минута "жълто-черните" отстраниха "орлетата" и ще очакват съперника, с който ще спорят за място на финала.

На стадион "Христо Ботев" в Благоевград момчетата на Николай Киров получиха солина подкрепа от своята гореща публика, за която се отблагодариха със сърцата и диспиплинирана игра.

Двата отбора изиграха агресивен мач с много битка по терена и малко интересни ситуации пред двете врати. При първата такава в 27-ата минута "канарчетата" показаха ефективност и след прекрасна комбинация отбелязаха единствения гол в срещата. 

Фелипе Бризола намери Омар Косоко с центриране от фланга, той свали с гърди към нахлуващия на скорост Лъчезар Балтанов и капитанът с кинжален удар от движение заби топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

Три минути след гола Ботев можеше да нанесе нов удар на домакините. След заучено изпълнение на фаул Тодор Неделев елиминира вратаря Макенджиев с параболично центриране, но защитник в зелено стигна пръв до топката и изби на метър пред голлинията.

През второто полувреме пловдивчани действаха добре групирани в собствената половина и дебнеха своя противник на контраатака. Пирин така и не успя да създаде чисто положение и с напредване на времето благоевградчани разчитаха на все повече центрирания, но Георги Георгиев и защитата пред него дейстха солидно и си извоюваха заслужен полуфинал в турнира за националната купа.