Ботев надигра, но не победи Раднички в първата си контрола в Турция 05-02-2018 11:35

Отборите на Ботев Пловдив и Раднички Ниш не успяха да се победят и завършиха 2:2 в първата контролна среща на турска земя за възпитаниците на Николай Киров. "Жълто-черните" доминираха през по-голямата част от двубоя и можеха да се поздравят с победата, но пропуски пред вратата на съперника и грешки в отбраната не позволиха това да се случи.

Старши треньорът на пловдивчани заложи на титулярната единадесеторка в лицето на Иван Чворович, Пламен Димов, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Цветомир Панов, Стивън Петков, Диого Кампос, Дуде Ндонгала, Тодор Неделев, Фелипе Бризола, Лъчезар Балтанов.

 

 

Въпреки ранния етап от подготовката и натрупаната умора носителите на Купата на България показаха добра динамика в играта си и предложиха типичния си бърз и комбинативен футбол. Поради липсата на игрова практика действията на канарчетата както и на техните противници имаше доста брак, но въпреки това на срещата не липсваха футболни достойнства. Ботев се озова в ролята на догонващ още в 17-та минута, когато Фелипе Бризола загуби лесно топката в опасна зона пред наказателното поле и грешката бе наказана от Йованович - 0:1. 

 

Преди и след попадението на сърбите Ботев организира няколко доста добри атаки, които не бяха завършени по най-добрият начин от Дунгала, Неделев, Петков и Кампос. По-високата класа на "жълто-черните" даде резултата в 31-та минута, когато Стивън Петков изравни с хубав диагонален удар в долния десен ъгъл. Само две минути по-късно възпитаниците на Николай Киров вече бяха направили обрат в резултата след страхотна контраатака завършена с гол от Фелипе Бризола. 

Още преди края на полувремето Ботев можеше да увеличи своя аванс, но първо удар на Пламен Димов с глава срещна напречната греда, а последните секунди вратарят на Раднички извади с блестящ рефлекс удар от непосредствена близост на Диого Кампос. 

На полувремето Раднички пусна изцяло нова единадесеторка на терена, докато Николай Киров правеше постепенно своите смени и в крайна сметка единственият играч записал пълни 90 минути бе Пламен Димов. Кампос отново имаше шанс да вкара трети гол за Ботев, но стражът отклони неговият удар в страни от вратата. Главно заради множеството извършени смени темпото през второто полувреме спадна и опасностите пред двете врати се брояха на пръсти. В крайна сметка сърбите стигнаха до равенството с гол на Стоянович в 77-та.