Ботев надигра, но загуби от Черно море в Пловдив 18-08-2017 21:00

Отборът на Ботев загуби с 1:2 от отбора на Черно море в 6 кръг на "А" група. 

"Канарчетата" бяха по-добрият отбор на терена. През първият четвърт час възпитаниците на Николай Киров създадоха няколко опасни голови положения пропилени от Крум Стоянов, Тодор Неделев, Фелипе Бризола и Фернандо Виана. Гостите се събудиха от първоначалния шок и успяха да нацелят страничния стълб на вратата на Чворович в 20-та минута, а три минути по-късно да открият резултата чрез Марек Кузма. 

Ботев продължи да атакува, но противно на логиката гостите успяха да вкарат втори гол чрез бившия футболист на Ботев Орлин Старокин. 

През втората част в игра се появиха двете нови имена в състава на "жълто-черните" Дунде Ндогнала и Стивън Петков. Вторият се разписа още при дебюта си, след като в 69-та минута засече центриране на Крум Стоянов отляво и с глава вкара в мрежата на Михайлов. Последва тотален натиск пред вратата на зелено-белите, но до изравнителен гол така и не се стигна.

Веднага след края на срещата фенове и футболисти останаха да се снимат с двата спечелени трофея в клубния магазин на базата на "жълто-черните".

Ботев: Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Виктор Генев, Крум Стоянов, Алваро Юлиано (46' Дуде Ндонгала), Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Тони Тасев (60' Стивън Петков), Фернандо Виана