Ботев не успя да пречупи Дунав в Русе 20-10-2017 21:55

Ботев записа нулево реми като гост на Дунав в двубой от 13-им кръг на Първа лига. Така жълто-черните прекъснаха серията си от четири поредни победи в шампионата, но прибавиха нова точка в актива си.

Двата отбора изиграха равностоен мач с малко голови положения и закономерно не излъчиха победител.

Най-добрата възможност за домакините пропусна бившето канарче Божидар Васев в 17-ата минута, когато шутира над вратата от близко разстояние.

През втората част Тодор Неделев не оползотвори най-чистия шанс за пловдивчани, след като се откъсна сам срещу вратаря на домакините, но стреля с десния крак в ръцете му.

Николай Киров направи само една промяна в стартовия състав от мача с Верея, като на мястото на Йордан Минев като титуляр в лявата зона на защитата започна Лазар Марин.

Двубоят в Русе започна с по-трайно владение на топката от канарчетата, които още в 40-ата секунда организираха отлична атака, завършила с удар на Тодор Неделев в ръцете на вратаря.

В 7-ата минута след късо разигран на корнер Дуде Ндонгала намери Фелипе Бризола около дузпата, но бразилецът стреля много неточно.

Най-критичната ситуация пред Иван Чворович бе в 17-ата минута. Защитата остави непокрит Бирсент Карагарен, който стреля, ударът му бе блокиран пред голлинията, а при добавката Васев стреля над вратата.

След средата на първата част водещи в двубоя стана единоборствата и силите на терена се изравниха. До почивката повече ситуации нямаше.

В началото на второто полувреме Карагарен стреля опасно встрани от вратата на Чворович, след което всичко по-интересно бе пред вратата на Дунав.

Положенията и пред нея обаче бяха малко, като при най-опасното от тях Тодор Неделев отне топката от домакините но стреля в ръцете му.

Плеймейкърът отправи и два добри шута от фаул, но стабилния на вратата Станислав Антонов запази точката за своя тим.