Ботев обърна Берое в мач на честта 16-07-2018 12:45

Ботев Пловдив победи Берое с 2:1 в двубой от 34-ия кръг на Първа лига с различен залог за двата тима. "Жълто-черните" играха за своята чест, след като загубиха шансове за класиране в Европа, докато старозагорци преследваха 3-ото място в класирането, което дава място в баража за попадане във втория по значимост турнир на Стария континент.

Възпитаниците на Николай Киров бяха по-добрият отбор на терена и стигнаха до трите точки след обрат в резултата. Мартин Камбуров даде аванс на гостите в края на първото полувреме, а с голове на Жоао Пауло в началото и края на втората част Ботев взе победата.

Пловдивчани бяха по-активният отбор преди почивката. Филип Филипов удари греда, а шутове на Тодор Неделев и Жоао Пауло бяха отразени от вратаря на Берое Георги Аргилашки. 

В 43-ата минута "заралии" поведоха при първата си опасност, след добра комбинация в предни позиции и точен завършващ удар на Камбуров за 0:1.

Жоао Пауло изравни в 51-ата с много майсторски фалцов удар в далечния ъгъл за 1:1. 

В средата на второто полувреме и двата отбора останаха в числено намален състав, след като първо в 63-ата минута Карлос Охене си заработи втори жълт картон, а пет по-късно Густаво Афонсо бе изгонен с директен червен картон заради груб фаул в атака.

В 86-ата минута Берое можеше да си осигури победата, но пропуск от чиста позиция направи Мартин Райнов, който не успя да уцели рамката от 10-12 метра.

В ответната атака Ботев наказа своя противник след чудесна комбинация между Тодор Неделев и Жоао Пауло. Плеймейкърът изведе прекрасно бразилецът сам срещу вратаря, а Жоао показа за пореден път головия си инстинкт, като стреля покрай Аргилашки за крайното 2:1.