Ботев обърна Монтана и остана в топ 3 01-09-2012 17:14

Botev - Montana - Ivan Cvetkov 

Трудна, но заслужена победа постигна Ботев Пловдив срещу Монтана в мач от 4-ия кръг на "А" професионалната футболна група. "Канарчетата" надвиха съперника си с 3:1, след като губеха с 0:1 в началото на срещата.

Резултатът откри Мирослав Антонов, който в 22-та минута се възползва от подарък от вратаря на пловдивчани Ернестас Шеткус, овладя една изпусната от него топка и гостите поведоха изненадващо. Само 12 минути по-късно Вандер Виейра изравни с красив гол от границата на наказателното поле за 1:1. В края на полувремето отново той остана очи в очи с вратаря на гостите, но силният му удар попадна в тялото на стража и резултата остана непроменен.

Втората част започна с удар в гредата на Мариян Огнянов още в 46-та минута. Ботев продължи да бъде по-агресивния отбор и логичното се случи в 55-та минута, когато след прекрасен пробив на Йордан Христов, последният подаде към Иван Цветков, който от непосредствена близост изведе "канарчетата" напред в резултата - 2:1. Последваха още силни минути за жълто-черните, в които на два пъти Тодор Неделев и веднъж Цветков имаха възможност да увеличат преднината на своя отбор, но в първия случай ударът на Неделев бе изчистен от голлинията, а следващите два удара, на Неделев и Цвеков, не намериха очертанията на вратата. Гостите се отчетоха с една атака на Антонов, която не създаде сериозна опасност пред Шеткус. Така се стигна до 83-та минута когато голмайсторът Цветков се откъсна зад защитата на Монтана и бе фаулиран от вратаря на гостите, за което нарушение съдията Атанас Димитров отсъди 11-метров наказателен удар. Мариан Огнянов реализира дузпата и оформи крайното 3:1. 

Това е трета поредна домакинска победа, след успехи над Черноморец и Славия, като за първи път "жълто-черния" тим допусна гол на свой терен. С тази победа Ботев остава на трето място в класирането с 9 точки, колкото има и Пирин Гоце Делчев.

Следващият кръг е след две седмици, като точната дата на двубоя на "канарчетата" - гостуване във Варна на Черно Море, все още не е уточнена от БФС.
В паузата "жълто-черните" ще изиграят една контрола срещу отбора на Сливен на 8 септември от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев", приходите от която ще отидат за лечението на 11-годишния Георги Лазаров.

Фотогалерия - Ботев Пловдив 3:1 Монтана