Ботев обърна Загорец 23-03-2011 15:15

 kurdov

Ботев Пловдив победи Загорец (Нова Загора) с 2:1, след като в 60-тата минута губеше в резултата. Головете за жълто-черните отбелязаха Ангел Рахов и Атанас Курдов от дузпа. Без четирима основни футболисти в състава си канарчетата не успяха да покажат най-доброто през първата част и стигнаха само до 3 опасни положения, чрез Тодор Тимонов и Атанас Курдов.

Второто полувреме бе малко по-динамично. Още в самото начало Асенов подаде на тарана ни Атанас Курдов, който стреля бързо към вратата, но топката бе избита от защитник. Последва мигновенен удар на капитана на Ботев Пловдив Николай Манчев, който нацели гредата на Загорец, а в последвалия нов рикошет, Тимонов пропусна да отбележи. 

Две минути по-късно отново капитанът ни бе близо до първия гол. Манчев шутира отдалеч, но топката не уцели рамката на вратата. В 53-тата минута ТодорТимонов стреля от фаул, но ударът му мина над напречната греда.

Последваха и няколко опасни положения пред вратата на Ботев Пловдив. При едно от тях, в 60-ата минута домакините поведоха в резултата,  след като Илия Николов успя да парира удар на нападател на Загорец, но топката се отби в гредата и влезе в мрежата.

След гола Ботев Пловдив натисна и изравняването не закъсня. В 65-тата минута на мача Ангел Рахов стреля от границата на наказателното поле и счупи каръка за жълто-черните.

Четири минути по-късно Йордан Минев бе фаулиран в наказателното поле на домакините. Главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар, който Атанас Курдов превърна в гол.

До края на мача пред двете врати имаше по едно опасно положение. Влезлият като резерва Илиан Христов получи изгодно положение за гол, но вратаря на домакините парира удара му. Малко преди края на срещата Илия Николов бе последна преграда пред Кьосев от Загорец, като отрази по блестящ начин атаката на домакините.

Костадин Видолов:
Труден мач за Ботев. Единственото хубаво са 3-те точки. Не съм доволен от представянето ни. Целия мач мина предимно в единоборства.

Илия Николов:
Второто полувреме отборът на Загорец отпадна физически и с изключение на гола, който получихме и който отдавам на малшанса, ние водихме играта и заслужено спечелихме.